Touristik Label - 701MN40: Muntele Jepii Mici - Cabana Caraiman

Legătura Piatra Arsă - Cabana Caraiman
Traseul 40 Punct Albastru leagă Munții Jepii Mici de Cabana Caraiman străbătând o brână cu înclinaţie scăzută. Din traseul Piatra Arsă-Babele, trecem prin nordul Muntelui Jepii Mici, apoi coborâm la Cabana Caraiman.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
1,34km
Durată
~0:30h
Urcare
40m
Coborâre
70m
Vârf
2102m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din traseul Piatra Arsă-Babele urmăm stâlpii până în şaua din nordul Muntelui Jepii Mici şi coborâm pe o brână până la Cabana Caraiman.

Etape

Muntele Jepii Mici - Cabana Caraiman

Descriere

 

Traseul 40 PA face legătura între poteca Piatra Arsă - Babele și Cabana Caraiman, pe un parcurs la înălțime (cota 2000+), pe direcția N-S. Un traseu scurt, fără diferențe mari de nivel, în cca. 40 de min de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Din drumul alpin BG (traseul 37) ce urcă la Vf. Omu, de la fosta cabana Vârful cu Dor, înainte de a ajunge la Cabana Babele, urmăm stâlpii indicatori spre o șa din nordul Muntelui Jepii Mici, apoi coborâm la Cabana Caraiman pe o brână. 

Situată pe versantul prahovean al Munţilor Bucegi în căldarea de obârşie a Văii Caraimanului, pe o terasă numită Şaua Mică a Caraimanului, Cabana Caraiman (2 025 m) este aşezată într-o poziţie deosebit de pitorească. De pe terasa ei putem admira, printre pereţii impresionanţi ai Caraimanului şi Jepilor Mici, Valea Jepilor (sau ai Caraimanului).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Muntele Jepii Mici - Cabana Caraiman în Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului adyzone92

Traseul nu este deloc dificil, l-am facut de la cabana Caraiman spre Piatra  Arsa.  Daca ajungeti la cabana Caraiman, recomand urcarea catre crucea Caraiman.

Traseu încheiat la data de: 
Sâmbătă, Octombrie 24, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră