Touristik Label - 1223MN12: oraş Cisnădie - Vârful Măgura

Legătura Cisnădie - Vârful Măgura, peste Muchia Vânătorului
Traseul 12 Triunghi Roșu face legătura între Cisnădie și Vârful Măgura (1307 m), peste Muchia Vânătorului. Vf. Măgura este cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului) și oferă o panoramă spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,50km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
737m
Coborâre
15m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la jumătatea drumului forestier dintre Cisnădie şi Cantonul lui Marinică, în partea dreaptă în sensul de urcare. Pornim pe un drum forestier larg prin pădure, intersectat de mai multe ciclotrasee. Urcăm domol până ce întâlnim un pod, înaintea lui cu câţiva metri cotim stânga pe un drum cu şanţuri adânci erodat de ape. Urcăm prin pădurea deasă, mai sus drumul devine cărare, pe care o urmăm până intersectăm traseul CA. De unde urmăm cărarea marcată în stânga şi după ce facem joncţiunea şi cu traselul CR ajungem pe Vf. Măgura. Traseul este mai puţin umblat dar marcajul este bine vizibil.

Etape

oraş Cisnădie - Vârful Măgura

Descriere

Traseul 12 TR face legătura între orașul Cisnădie și Vârful Măgura, loc de belvedere asupra întregii zone. Un traseu scurt, în aprox. 2 - 2.5 h de drumeție, dar solicitant, cu urcări care cumulează peste 700 m diferență de nivel.

Cisnădie este un pitoresc orăşel săsesc, străjuit în centru de o impozantă biserică fortificată, al cărei turn, răzbate din depărtare. Turnul Clopotniță, după cum îl numesc localnicii, a fost o adevărată inovație e Evului Mediu: primul turn cu ceas din Transilvania și primul turn la E de Viena pe care a fost instalat un paratrăsnet. Pentru a descoperi bogata tradiție a Cisnădiei în industria textilă vizitați expoziția muzeu „Istoricul industriei textile”.

Pornim de la jumătatea drumului forestier dintre Cisnădie şi Cantonul lui Marinică, marcat BR (traseul 1) și CR (traseul 11). Urmăm un drum forestier larg prin pădure, intersectat de mai multe ciclotrasee. Trecem de un pod și continuăm la stânga pe un drum spălat de ape, prin pădurea deasă. Drumul devine potecă și ne scoate sub Muchia Vânătorului, lunde întâlnim varianta CA (traseul 13) dinspre satul turistic Cisnădioara. 

După ce facem joncţiunea şi cu varianta CR (traseul 11) - ce urcă abrupt de la Cantonul lui Marinică - urcăm pe Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului). De pe vârf se deschide o panoramă spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Cisnădie - Vârful Măgura in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră