Touristik Label - 917MN27: Partia Vârtop 1 - intersecţie cu traseul 2 BR

Pârtia Vârtop - Pârtia Piatra Grăitoare (pe sub telescaun)
Traseul 27 Punct Roșu este traseul de legătură între instalaţia de debarcare a Părtiei Vârtop 1 și magistrala Bandă Roșie ce duce la Vf. Piatra Grăitoare și mai apoi pe Vf Bihor (1848 m), cel mai înalt din Apuseni. Practic PR scurtează accesul BR pe telescaun.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,19km
Durată
~0:30h
Urcare
110m
Coborâre
13m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De lângă instalaţia de debarcare a Părtiei Vârtop 1 traversăm o pădure de molid la dreapta, în urcare uşoară până ajungem la Părtia Piatra Grăitoare. Facem dreapta, în sus, şi mergem pe marginea pârtiei. Ajungem la un drum paralel cu pârtia şi continuăm până la instalaţia de debarcare Pârtia Piatra Grăitoare. De aici intrăm în pădurea de molid şi poteca ne duce până la întersecţia cu traseul 2 BR.

Etape

Partia Vârtop 1 - Pârtia Piatra Grăitoare - intersecţie cu traseul 2 BR

Descriere

Traseul 27 PR este defapt o alternativă de start la traseul BR Șaua Vârtop - Muntele Găina, ca legătură imediată cu Vf. Piatra Grăitoare. Este un traseu relativ ușor, accesibil în cca. 0.5 - 1 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de calitatea și cantitatea zăpezii.

De la instalația de debarcare a Părtiei Vârtop 1, se traversează o pădure de molid la dreapta până la Pârtia Piatra Grăitoare, apoi urcăm pe latura dreaptă a pârtiei până în zona Gălişoaia, la instalația de debarcare Pârtia Piatra Grăitoare. Ultimul segment intră în pădurea de molid și ne conduce la intersecția cu magistrala BR (traseul 2), traseu pe care putem continua până la Vf. Piatra Grăitoare (1658 m), un loc de popas în drumul spre Vf. Bihor. Denumirea pitorească este dată de ecoul inedit al zonei.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Partia Vârtop 1 - intersecţie cu traseul 2 BR in Bihor, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră