Touristik Label - 1213MN35: Peştera cu Apă de pe Valea Firii-Poiana Mărului-Peştera cu Apă de pe Valea Firii

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,22km
Durată
~4:15h
Urcare
683m
Coborâre
683m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul este un circuit care trece pe lângă peşteri aparţinând sistemului Humpleu (al doilea sistem din ţară din punct de vedere al lungimii) precum Peştera cu Apă de pe Valea Firii, Şura Mare, Gheţarul de la Vârtop şi prin poieni cu doline, avene şi ponoare. Traseul porneşte din drumul DJ108C, la o distanţă de aproximativ 300 m de Cotul Firii (curba de 180 grade).  Aici se traversează Valea Firii pe un podeţ de lemn şi în aprox. 50 metri ajungem la Peştera cu Apă de pe Valea Firii. De aici traseul continuă paralel cu valea, pe direcţia amonte până când ajungem la o intersecţie de drumuri forestiere. De aici traseul intră în stânga în pădure şi poteca ascendentă ne poartă pe lângă două peşteri mici, intrarea în Peştera Mare de pe Valea Firii şi Peştera Şura Mare. De la Şura Mare continuăm să urcăm pe o potecă mai domoală, traversăm o poieniţă şi ajungem în Poiana Mărului, o poiană sălbatică de dimensiuni mari. Traversăm poiana de-a latul, urcăm spre o şa, iar de aici cotim stânga şi intrăm în pădure. Poteca ne poartă până la Gheţarul de la Vârtop şi apoi ne conduce până în Poiana Vârtop. De aici traseul coboară şi urmează mai multe drumuri forestiere şi poteci până ajungem înapoi la Peştera cu Apă de pe Valea Firii.

Etape

Peştera cu Apă de pe Valea Firii-Peştera Mare de pe Valea Firii-Peştera Şura Mare-Poiana Mărului-Peştera Gheţarul de la Vârtop (Mărgău)-Poiana Vârtop-Valea Seacă-Peştera cu Apă de pe Valea Firii

Descriere

-

Vreme

Persoane care au contribuit

 

Peştera cu Apă de pe Valea Firii-Poiana Mărului-Peştera cu Apă de pe Valea Firii în Cluj, Vlădeasa este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră