Touristik Label - 614MN30: Podul Vânturătorii (DN67D) - Poiana Cicilovete

Legătura Podul Vânturătorii - Poiana Cicilovete, pe la Cascada Vânturătoarea
Traseul 30 Cruce Roșie este traseul folosit pentru vizitarea sprectaculoasei cascade Vânturătoarea, una din cele mai frumoase din țară, cu o înălţime de aprox. 40 de m. Traseul complet face legătura între coada Lacului Prisaca (podul Vânturătorii) și Poiana Cicilovete, aflată pe traseul de creastă al Munților Cernei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,88km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
1119m
Coborâre
233m
Vârf
1121m

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în amonte de localitatea Băile Herculane, la aproximativ 13 km de aceasta, trecând peste podul aflat în apropierea coadei Lacului Prisaca (podul Vânturătorii). După câteva serpentine mai dificile, ajungem la un punct de belvedere de unde întrezărim cascada, ce cade de la o inălţime de aproximativ 40 de metri. În continuare, traseul trece prin spatele cascadei, urcă deasupra acesteia în serpentine şi ajunge pe un mic platou pietros, de unde putem admira peisajul cu Munţii Mehedinţi și Valea Cernei. Urcuşul continuă prin pădure şi după aproximativ o oră ajungem în Poiana Cicilovete. Din acest punct intersectăm traseul de creastă, marcat cu bandă roşie.

Etape

Podul Vânturătorii (DN67D) - Cascada Vânturătoarea - Poiana Cicilovete

Descriere

Traseul 30 CR este traseul de legătură dintre podul Vânturătorii și traseul de creastă al Munților Cernei, vizitând spectaculoasa cascadă Vânturătoarea. Este un traseu solicitant, cu o ascensiune de peste 1100 m diferență de nivel, în cca. 4 h de drumeție.

Din Staţiunea Băile Herculane ținem drumul național spre Baia de Aramă, pentru aprox. 13 km și ajungem în apropiere de coada Lacului Prisaca (podul Vânturătorii). Poteca CR urcă pieptiș în câteva serpentine mai dificile încă de la debut, apoi ajunge la un punct de belvedere de unde putem admira o parte din cascada Vânturătoarea, iar în spate o panoramă superbă spre Munții Mehedinți.

După cca. 15 min ajungem la cascada Vânturătoarea, cu o înălţime de aprox. 40 de m. Aflată la 1000 m alt., cascada cade peste un perete imens de stâncă, iar șuvoiul de apă se lovește de un prag și se transformă într-o perdea fină, spulberată uneori de vânt. Pânza de apă este atât de fină încât uneori, sub acțiunea soarelui, se formează curcubee. Acțiunea vântului împinge adesea șuvoiul firav de apă aproape de perete, de unde și denumirea de cascada Vânturătoarea. Iarna, firul de apă îngheață, iar Cascada Vânturătoarea încremenește în forme bizare. 

Trecem prin spatele cascadei, pe un sector care necesită puțină îndemânare și experiență, apoi urcăm în serpentine deasupra cascadei pe un mic platou de unde se pot admira Munţii Mehedinţi și Valea Cernei. Continuăm ascensiunea prin pădure pentru cca. 1 h până în Poiana Cicilovete, unde întâlnim  traseul de creastă BR (traseul 37)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Podul Vânturătorii (DN67D) - Poiana Cicilovete în Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră