Touristik Label - 1001MN51: Poiana Gaura - Poiana Guţanu

Traseul 51 Triunghi Albastru este un traseu mediu, o drumeție de 3 km în majoritate prin pădure pe sub Abrupturile Guțanului, traversând Vlc Șimonului și Muchia Pietrele Albe.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,88km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
140m
Coborâre
120m
Vârf
1653m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Poiana Gaura urcăm pe pantă lină până în capătul sudic al poienii. Urcăm abrupt prin pădure, coborâm pe versantul nordic al Văii Cătunului, urcăm pe versantul stâng şi mergem pe drum de TAF prin pădure pentru a ieşi spre sud în Poiana Guţanu. Continuăm în aceeași direcţie până în capătul sudic al Poienii Guţanu.

Etape

Poiana Gaura - Poiana Guţanu

Descriere

Un traseu de legătură, nu foarte tehnic, care nu pune probleme nici unei categorii de drumeți, Traseul nr. 51 TA leagă Poiana Gaura de Poiana Guțanu și mai departe, de Cabana Padina prin Banda Roșie.(traseul 27).

De la stâlpul indicator din Poiana Gaura (legătura cu traseele 23 şi 25) urcăm pe pantă lina până în capătul sudic al Poienii Gaura (cu trecere pe lângă Stâna Gaura), lăsând în urmă Valea Gaura și urcând abrupt prin pădure.Străbatem Valea Cătunului și apoi Valea Șimon, pe sub Abruptul Guțanului și ieșim pe un drum forestier în Poiana Guţanu, pe lângă Stâna nouă Guţanu. (legătura cu traseul 27 și 28)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Gaura - Poiana Guţanu în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră