Touristik Label - 225MN03: Poiana Mărului - Culmea Jigoriei - telescaunul din Valea Craiului

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
13,40km
Durată
5:15-6:00h
Urcare
802m
Coborâre
654m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din Staţiunea Poiana Mărului şi este comun pe primii 7,5 km cu traseul CR care urcă spre Vârful Brusturu. Traseul urmăreşte drumul forestier de pe partea dreaptă a Râului Şucu până la Cascadele Şucului, apoi facem dreapta şi traversăm un pod. De la această bifurcaţie mai avem 2 km până ce traseul CR face stânga la un pod. Continuăm pe drumul forestier încă 1 km până la confluenţa pâraielor Vâlsan cu Olteana. Aici facem stânga, traversăm un pod şi în scurt timp găsim poteca care urcă pieptiş prin pădure spre Culmea Jigoriei, ieşind în Poiana Prisaca. Aici întâlnim marcajul de culme BR care ne conduce spre Muntele Mic sau spre Ţarcu. Poteca continuă spre sud-est pentru aproximativ 100 m până în apropierea unui izvor unde coteşte spre sud şi intră în pădure. Am parcurs aproape ¾ din traseu. Urmează coborârea spre telescaunul din Valea Craiului. Prima porţiune este reprezentată de pădure de amestec, apoi de foioase, unde din loc în loc parcurgem mici poieni. După o coborâre abruptă în serpentine scurte, ajungem la un mic baraj de captare şi la drumul asfaltat care vine de la Borlova şi urcă spre Staţiunea Muntele Mic. Mai avem 1,5 km până la telescaun.

Etape

Poiana Mărului - Valea Şucului - Culmea Jigoriei - telescaunul din Valea Craiului

Observații

Pe Valea Şucului şi la urcare spre Culmea Jigoriei apar sporadic şi marcaje CG. De asemenea, pe această porţiune, marcajele sunt rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Mărului - Culmea Jigoriei - telescaunul din Valea Craiului in Caraş-Severin, Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră