Touristik Label - 125MN02: Poiana Mărului - Pietrele lui Scorilo - Complexul Turistic Muntele Mic

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
9,71km
Durată
4:15-5:00h
Urcare
1177m
Coborâre
340m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la ieşirea din Staţiunea Poiana Mărului şi urmărim drumul forestier de pe malul drept al Scorilei pe o distanţă de 1 km. La intrarea într-o zonă de defrişare şi lăstăriş, părăsim drumul şi urmărim poteca din stânga care urcă în serpentine Culmea Băloiu-Scorila. De la cota 1000 ne încadrăm pe culme şi urmărim muchia pentru următorii 2,5 km până în Poiana Boroboaţă, aflată la cota 1450. În poiană, urmărim poteca din partea dreaptă, care urcă pieptiş printr-o pădure de conifere. În scurt timp ajungem la Pietrele lui Scorilo. Deja am străbătut 6,5 km. Poteca face o curbă strânsă la stânga şi iese în golul alpin, de unde avem perspective spre Staţiunea Poiana Mărului, Şaua Iepii, Muntele Ţarcu şi Muntele Mic. Urmărim stâlpii de marcaj şi plaiul care ne conduc spre Vârful Muntelui Mic, marcat de antenele de telecomunicaţii şi de cele două instalaţii de transport pe cablu care converg spre vârf. Din zona antenelor urmărim poteca şi luăm ca şi reper Crucea Eroilor Bănăţeni, iar de aici în scurt timp ajungem în staţiunea Muntele Mic la schit.

Etape

Poiana Mărului - Pietrele lui Scorilo - Complexul Turistic Muntele Mic

Observații

Marcaje rare în zona de păşune alpină. De asemenea, în zona de defrişare de la cota 1400 sunt probleme de orientare datorită tăierii copacilor cu marcaj şi a distrugerii potecilor. De asemenea, la întoarcere, în Poiana Boroboaţei, intrarea în pădure este greu vizibilă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Mărului - Pietrele lui Scorilo - Complexul Turistic Muntele Mic in Caraş-Severin, Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră