Touristik Label - 801MN03: Poiana Ţapului - Cabana Stâna Regală

Legătura Poiana Ţapului – Cabana Stâna Regală
Traseul 3 Punct Galben străbate o zona mai puțin cunoscută dar foarte interesantă din punct de vedere turistic, și anume abruptul prahovean al Bucegilor din dreptul Poienii Țapului. Un traseu ușor, recomandat începătorilor, practicabil tot timpul anului, indiferent de starea vremii și de condiția fizică.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,67km
Durată
1:30-2:15h
Urcare
472m
Coborâre
44m
Vârf
1283m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Halta Poiana Ţapului urcăm până la DN1 şi ieșim din localitate pe strada Mihai Bravu. Mergem pe un drum de TAF, traversăm văile Babei și Piatra Arsă și continuăm până în Poiana Stânii.

 

Etape

Poiana Ţapului - Valea Babei - Cabana Stâna Regală

Descriere

 

Poiana Țapului este o localitate componentă a orașului Bușteni, iar amplasarea ei îi oferă un climat stimulant, cu o ionizare care o recomandă pentru odihnă și recreere, tratarea nevrozelor, surmenajului fizic și intelectual. Urmele regalității se văd și aici, fiind situată în apropiere de castelul Peleș, Pelișor și Poiana Stânii Regale.

Un itinerar ușor, recomandat începătorilor și celor care nu vor sau nu pot face un efort prea mare, traseul PG  este practicabil tot timpul anului, indiferent de starea vremii și de condiția fizică. Marcajul pornește din Halta Poiana Ţapului, unică pe Valea Prahovei, în ceea ce priveşte stilul arhitectural, de inspirație germană. Tot de aici pleacă și unul din cele mai frecventate trasee turistice, cel spre Cascada Urlătoarea (marcaj PA, durata 1 h). 

Traversăm Valea Babei și urcăm spre Plaiul Seciului. Trecem pe lângă stâncile ,,Sǎgeata şi scutul’’, apoi ,,Stânca cu Clopoţei’ de unde se pot admira Sinaia, Munţii Baiului, Piatra Mare şi masivul Postǎvarul. Continuăm urcarea spre Poiana Stânii și ajungem la Cabana Stâna Regală (1270 m), unde întâlnim traseul BA (traseul 2) spre Piatra Arsă.

Cu un ocol de 5 min prin pădure se poate ajunge la Stânca Franz Joseph, amenajată în anul 1896, când însuși Regele Carol I a venit în acest loc cu împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta frumusețea locului. De aici se pot observa Valea Prahovei, stațiunile Predeal, Bușteni, Sinaia dar și munții Baiului cu vârful Cumpătu.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Ţapului - Cabana Stâna Regală in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului IuliaFountain

liniste, vreme buna si recompensa a fost o superba priveliste

Traseu încheiat la data de: 
Luni, August 31, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră