Touristik Label - 701MN04: Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea

Legătura Poiana Ţapului – Cascada Urlătoarea
Traseul nr. 4 Punct Albastru este opțiunea de vizitare a Cascadei Urlătoarea cu pornire din Poiana Țapului, pe un traseu scurt, într-o plimbare ușoară, ideală pentru orice vârstă. Destinația finală, Cascada Urlătoarea, este una dintre cele mai impresionante cascade din țară, atât prin debit, cât și prin cădere. Este un punct de atracţie pentru mii de turişti, mai ales că drumul către cascadă este considerat cel mai uşor traseu din Bucegi.
3

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,73km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
300m
Coborâre
0m
Vârf
1141m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Halta Poiana Ţapului urcăm până la DN1, ieșim din localitate pe strada Urlătoarei și continuăm pe drum forestier și potecă până în Valea Urlătorii Mici, sub Cascada Urlătoarea.

 

Etape

Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea

Descriere

Deși mai puțin frecventat decât traseul spre Cascada Urlătoare care pleacă din Bușteni (Traseul nr. 5 PR), și această opțiune pentru a ajunge la Cascadă este la fel de ușoara și plăcută. La doar câteva minute după ce părăsești zona populată ești înconjurat de natură, liniște și aer proaspăt. Se merge 30-40 de minute pe drumul forestier, apoi, 10-15 minute pe Valea Urlătorii Mici prin pădure. Este un drum ușor, accesibil oricui, ce nu necesită echipament deosebit și nici  pregătire fizică specială. Se poate parcurge tot timpul anului.

Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante cascade din țară. Aceasta se află situată pe versantul estic al Munților Bucegi, în Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Bușteni. Cu o cădere de 15 m, creează un peisaj spectaculos pentru cei care ajung să o viziteze, mai ales în urma ploilor, când debitul este mult mai mare. Ea s-a format datorită confluenței Văilor Comorilor și Urlătoarea Mică. la altitudinea de 1100 de metri. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei. 

Legenda Cascadei Urlătoarea spune că aceasta ar fi fost o frumoasă păstoriță care își păștea oile prin zona Jepilor. Doi frați, tineri ciobani, prinseseră drag de fată fără să știe unul despre sentimentele celuilalt. Aceștia au început să o urmărească pas cu pas, până într-o zi neguroasă când au încercat să o prindă. Fata speriată, scoate un urlet a deznădejde și se aruncă de pe stânci. Ciobanii împietresc pe loc, iar fata se transformă în cascadă, apele ei curgând fără oprire de atunci.

Turiștii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află în apropierea traseului “Jepii Mari” care leagă staţiunea Buşteni de Platoul Bucegi, respectiv Cabana Piatra Arsă (Traseul nr. 7 TA)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
Average: 3 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului alexsimion

Traseu simplu, alternativă mai puțin fercventată a celuilalt traseu care duce la Cascadă de la Gara Bușteni/Telecabina Bușteni - Babele, dar nerecomandat pe timp de ploaie. Drumul forestier devine foarte mocirlos în condiții de precipitații și greu practicabil. În afară de Cascadă, nu prea mai este ceva spectaculos de văzut pe traseu. La intrarea pe drumul forestier, am putut repera niște urme de labe de urs chiar la câțiva metri de asfaltul de pe Strada Urlătoarea.

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Iunie 21, 2020
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Old mama

Cred ca primul traseu facut cu toata familia : mama tata si copilul de 4 ani

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Iunie 16, 2019
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră