Touristik Label - 701MN04: Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea

Legătura Poiana Ţapului – Cascada Urlătoarea
Traseul 4 Punct Albastru vizitează Cascada Urlătoarea cu pornire din Poiana Țapului, pe un traseu scurt, într-o plimbare ușoară, ideală pentru orice vârstă, considerat cel mai uşor traseu din Bucegi. Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante cascade din țară, atât prin debit, cât și prin cădere.
3

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
2,73km
Durată
~0:45h
Urcare
309m
Coborâre
12m
Vârf
1141m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Halta Poiana Ţapului urcăm până la DN1, ieșim din localitate pe strada Urlătoarei și continuăm pe drum forestier și potecă până în Valea Urlătorii Mici, sub Cascada Urlătoarea.

 

Etape

Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea

Descriere

Cascada Urlătoarea este una dintre cele mai impresionante cascade din țară. Aceasta se află situată pe versantul estic al Munților Bucegi, în Parcul Natural Bucegi, foarte aproape de Bușteni. Cu o cădere de 15 m, creează un peisaj spectaculos pentru cei care ajung să o viziteze, mai ales în urma ploilor, când debitul este mai mare. S-a format datorită confluenței Văilor Comorilor și Urlătoarea Mică. Numele cascadei provine de la zgomotul produs de căderea apei. 

Deși mai puțin frecventat decât traseul spre Cascada Urlătoare care pleacă din Bușteni (Traseul 5 ), și această opțiune pentru a ajunge la Cascadă este la fel de ușoară și plăcută. La doar câteva minute după ce părăsești zona populată ești înconjurat de natură, liniște și aer proaspăt. Se merge 30-40 de min pe drumul forestier, apoi 10-15 min pe Valea Urlătorii Mici prin pădure. Un traseu ușor, accesibil oricui, ce nu necesită echipament deosebit și nici  pregătire fizică specială. Se poate parcurge tot timpul anului.

Turiștii care ajung aici pot opta pentru un traseu mai lung, deoarece Cascada Urlătoarea se află în apropierea traseului “Jepii Mari” care leagă staţiunea Buşteni de Platoul Bucegi, respectiv Cabana Piatra Arsă (Traseul 7).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Ţapului - Cascada Urlătoarea in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
Average: 3 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului alexsimion

Traseu simplu, alternativă mai puțin fercventată a celuilalt traseu care duce la Cascadă de la Gara Bușteni/Telecabina Bușteni - Babele, dar nerecomandat pe timp de ploaie. Drumul forestier devine foarte mocirlos în condiții de precipitații și greu practicabil. În afară de Cascadă, nu prea mai este ceva spectaculos de văzut pe traseu. La intrarea pe drumul forestier, am putut repera niște urme de labe de urs chiar la câțiva metri de asfaltul de pe Strada Urlătoarea.

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Iunie 21, 2020
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Old mama

Cred ca primul traseu facut cu toata familia : mama tata si copilul de 4 ani

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Iunie 16, 2019
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Claudia Duta

Primul traseu parcurs impreuna cu copiii mei ,cand erau mici. Aici au descoperit frumusetea padurii si a traseelor montane.

Traseu încheiat la data de: 
Vineri, Iunie 12, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră