Touristik Label - 1216MN10: popas Zugreni - Hotel Rarău

Legătura Cheile Zugreni - Hotel Rarău
Traseul 10 Triunghi Roșu este traseul de legătură dintre zona Cheile Zugreni (Cabana Zugreni) și Hotelul Rarău, folosind în mare parte drumuri forestiere accesibile și cu o bicicletă de munte și o potecă abruptă în coasta muntelui.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,02km
Durată
2:30-4:00h
Urcare
830m
Coborâre
78m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Vizavi de Cabana Zugreni (care momentan nu e inclusă în circuitul turistic) se află un loc amenajat de popas. De aici pleacă traseele 6 PA, 9 CG și 10 TR. Urcăm pe drumul de-a lungul pârâului Colbu. Până la punctul de despărţire al traseelor 9 și 10 - aflat la 3,7 km - drumul este bine întreţinut. Aici este intersecţia drumurilor, o confluenţă de pâraie și o clădire minieră mare, părăsită. Continuăm pe drumul care urcă pe pârâul din dreapta. La mai bine de 150 m, în locul unde se află un adăpost de vânătoare se desprinde din drum o cărare spre stânga, care urcă în coasta muntelui, depărtându-se de pârâu. După un parcurs destul de lung în acest mod urmează o urcare abruptă, întâi drept și apoi în câteva serpentine, care ne scot în DJ 175A (Chiril - Rarău) mai jos cu 100 m de intersecţia cu DJ 175B. Marcajul continuă pe drumul îngust asfaltat încă aproximativ 1 km până la Hotelul Rarău.

Etape

popas Zugreni - Valea Colbului - DJ 175A Transrarău - Hotel Rarău

Descriere

Traseul 10.TR face legătura între Cabana Zugreni și localitatea Pojorâta, de-a lungul pârâului Colbu și a șoselei Transrarău. Este un traseu relativ ușor, dar cu o ascensiune de peste 700 de m diferență de nivel, în aprox. 7 - 8 h de drumeție, accesibil iarna în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

La 20 km în aval de Vatra Dornei, dacă timpul vă permite, puteți vizita Cheile Zugrenilor, una dintre cele mai spectaculoase zone de pe valea Bistriţei, rezervație naturală cu o lungime de 4 km și stânci cu forme bizare de 200-300 m înălţime care poartă denumiri pitoreşti precum: Colţul Acrii, Piatra lui Osman, Grindul Puşcatei, Stânca Coifului etc.

De lângă Cabana Zugreni, urmăm drumul forestier bine întreținut de-a lungul pârâului Colbu, apoi lăsăm în stânga marcajul CG (traseul 9) spre Pojorâta și continuăm pe pârâu în dreapta. Ultimul segment urcă pieptiș în coasta muntelui, pe potecă, până la șoseaua Chiril - Rarău (Transrarău), pe care întâlnește PA (traseul 11) și traseul principal de creastă BR) (traseul 3). De aici continuăm la dreapta pe șosea și ajungem la Hotelul Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

popas Zugreni - Hotel Rarău în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră