Touristik Label - 101MN15: Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Şaua Baiului

Legătura Predeal - Cabana Diham, prin Șaua Baiului
Traseul 15 Bandă Albastră urcă Clăbucetul Baiului spre Cabana Diham, trecând prin Șaua Grecului, un traseu accesibil celor obișnuiți cu diferențe de nivel de 500 m +. Priveliști spre abruptul estic al Bucegilor cu Vârful Bucșoiu, Colții Morarului și Colții Obârșiei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,11km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
460m
Coborâre
100m
Vârf
1427m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Predeal urmăm DN73A, pe lângă U.M. Valea Râşnoavei şi din Valea Leucii urcăm pe culmea Clăbucetul Baiului spre sud-est pe un drum de exploatare vechi. Traversăm o poiană lungă şi prin pădure ieşim pe versantul estic al Muntelui Leuca Mare. Continuăm pe poteca clară până în Şaua Grecului, continuăm spre Vârful Leuca Mică pe care îl ocolim pe marcaje pe versantul sudic şi ajungem în Şaua Baiului.

 

Etape

Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Dihamul Militar - Şaua Baiului

Descriere

 

Traseul 15 BA face legătura între Predeal și Șaua Baiului, situată pe drumul spre Cabana Diham. Un traseu destul de solicitant, cu peste 500 m diferențe de nivel, în cca 3 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

În afară de sezonul de iarnă, când devine un important punct de atracție pentru schiori, Predealul este și un loc încărcat de istorie. Situat la limita dintre Muntenia și Transilvania, a luat naștere ca un nod feroviar pe magistrala Ploiești - Brașov. Prin particularitățile sale geografice și climatice, și-a creat un potențial turistic, favorizând trasee turistice. Unul dintre acestea este și traseul spre Șaua Baiului prin Clăbucetul Baiului.

Clăbucetul Baiului, situat la extremitatea vestică a Bucegilor, deasupra localităților Azuga și Predeal. este - în toate anotimpurile - un pisc cu minunate perspective montane către masivele din jur. De peel vedem abruptul estic al Bucegilor cu Vârful Bucșoiu, Colții Morarului și Colții Obârșiei, platoul Masivului Piatra Mare și Munții Neamțului - Gârbova.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Culmea Clăbucetul Baiului - Şaua Baiului în Braşov, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră