Touristik Label - 101MN17: Predeal - Muchia Brădetului - Valea Frăsinet

Traseul din Predeal spre Valea Frăsinet, pe la Cabana Forban
Traseul nr. 17 Banda Albastră este un traseu simplu, care nu necesită mare efort sau pregătire, în urcare ușoară, în majoritate prin pădure, pe Muchia (Culmea) Brădetului până la Cabana Forban (Steaua), apoi în coborâre abruptă spre Valea Frăsinet.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
7,31km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
350m
Coborâre
270m
Vârf
1220m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Predeal mergem 500 de metri spre sud şi apoi 360 de metri pe strada Poiana Narciselor spre vest. Urmăm marcajele care ne duc printr-un culoar prin pădure. Urcăm până sub Gâlma Mare și apoi coborâm pe curbă de nivel, traversăm un drum forestier și coborâm la DN73A. Mergem stânga spre Predeal 50 de metri, ieșim din șosea și urcăm Muchia Brădetului până în dreptul Cabanei Forban (Steaua). Traversăm drumul forestier şi urmăm curba de nivel prin poiana Cabanei Forban, pentru a coborî apoi abrupt prin pădure până în Valea Frăsinet.

 

Etape

Predeal - Gâlma Mare - Valea Râşnoavei - Muchia Brădetului - Cabana Forban (Steaua) - Valea Frăsinet

Descriere

Bucurându-se de o deosebita popularitate ca artera de circulație la întâlnirea drumurilor care duc spre multe din stațiunile românești, stațiunea Predeal, prin particularitățile sale geografice, climaterice și estetice, și-a creeat un potențial turistic, favorizând traseele turistice montane vechi, cărora li se adaugă mereu altele noi.

Este cazul și acestui traseu spre Valea Frăsinet, care urmează traseul nr. 15 de la Gara Predeal până la confluența cu drumul ce duce spre U.M. Valea Râşnoavei De aici continuăm înainte (trecem de Cimitirul Eroilor) până ajungem la Sanatoriul Climateric Bucegi. Aici urcăm în stânga pe Muchia (Culmea) Brădetului prin pădurea de foioase, până în dreptul Cabanei Forban (Steaua), cca 1 h.

Traversăm traseul 18 şi urmăm curba de nivel prin poiana Cabanei Forban, pentru a coborî apoi abrupt prin pădure 20-25 de minute, până în Valea Frăsinet (legătura cu traseele 19 şi 20).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Predeal - Muchia Brădetului - Valea Frăsinet în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră