Touristik Label - 1002MN15: Refugiul Diana-Padina Popii-Vf. Padina Popii

Pe Padina Popii spre Vârful Padina Popii
Traseul 15 Triunghi Albastru face legătura între refugiul semisferic Diana și Vârful Padina Popii, în urcare pe firul îngust al Padinei Popii, pe sub peretele Turnurilor Dianei. Un traseu potrivit pentru cei obișnuiți cu urcări susținute prin jnepeniș, săritori cu cabluri și zonă stâncoasă. Ascensiunea nu este recomandată atât timp cât există zăpadă sau plouă și nu sunteți echipați corespunzător.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
1,40km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
520m
Coborâre
20m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la Refugiul Diana (1510 m) (legătură cu traseele 6 şi 10). Din Poiana Curmătura Prăpăstiilor, poteca merge spre sud pe sub peretele Turnurilor Dianei (Muchia Diana sau Muchia Padina Popii) prin pădure, trece peste câteva zone cu copaci căzuţi şi după 400 de metri de urcat (100 de metri diferenţă de nivel) iese printre jnepeni în firul Padinei Popii. Urcăm în continuare printre jnepeni şi ieşim în 40 de metri la un punct panoramic sub primul cablu de pe traseu (chiar înainte de acest punct sunt două variante de acces, ambele marcate). Pe lângă panoul descriptiv urcăm 10-12 metri pe traseul echipat cu un cablu, facem o traversare la dreapta de 3-4 metri, coborâm pe al doilea cablu 4-5 metri şi apoi pe curbă de nivel urcăm pe al doilea pinten stâncos acoperit cu jnepeni şi pini. După 40-50 de metri ieşim la grohotişul pe care îl urcăm în mici serpentine în apropierea peretelui aflat în stânga noastră. După circa o oră şi jumătate de urcat ajungem în Strunga Izvorului (1890 m) situată deasupra Muchiei Dianei. De aici pe partea nordică există o potecă nemarcată ce face legătura cu traseul 10 deasupra izvorului La Găvan. Noi continuăm spre sud-est pe creasta matematică acoperită cu jnepeni, creastă care se opreşte în traseul de creastă 20 în Vârful Padina Popii (2018 m).

Etape

Refugiul Diana (1510 m) - Padina Popii - Strunga Izvorului (1890 m) - Vf. Padina Popii (2018 m)

Descriere

Traseul 15 TA leagă refugiul Diana de Vf. Padina Popii din Creasta Nordică a Pietrei Craiului. Un traseu solicitant, cu peste 500 m diferențe de nivel, în cel mult 2 - 2.5 h de drumeție. Poteca traversează 2 porțiuni cu cablu.

La refugiul Diana se ajunge din Zărnești sau din Plaiul Foii pe marcaj BA (traseul 10). De la refugiu (Poiana Curmătura Prăpăstiilor), ne abatem spre dreapta și intrăm în pădure, spre sud, pe sub peretele Turnurilor Dianei (Muchia Padina Popii). Trecem de Turnul Mare al Dianei, apoi de Umărul Padinei Popii, ajutați de două cabluri montate aici. Suntem pe firul Padina Popii și ascensiunea noastră continuă cu greutate prin grohotișul de la baza pereților.

Ajungem apoi în Strunga Izvorului (1890 m) situată deasupra Muchiei Dianei. De aici pe partea nordică există o potecă nemarcată de legătura cu poteca Brâna Caprelor (traseul 10) - deasupra izvorului La Găvan. Poteca urcă, printre jnepeni, încă 15 min., ajungând în cele din urmă, pe Vârful Padina Popii (2018 m), nu departe de Șaua Padinei Închise, loc unde întâlnim traseul principal de creastă PR (traseul 20).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Refugiul Diana-Padina Popii-Vf. Padina Popii în Braşov, Piatra Craiului este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră