Touristik Label - 3 Rimetea - Coltii Trascaului - Piatra Secuiului - Coltesti - Ardascheia - Rimetea

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
17,66km
Durată
4:00-6:15h
Urcare
969m
Coborâre
966m
Vârf
1153m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urcarea se face din Rimetea, de la iesirea din sat (str. marin preda), pe traseu cu Dunga Rosie. Urcarea se face pe drumul de tara care ocoleste padurea prin partea stanga. Odata cu apropierea de padure vor incepe si marcajele. Urcarea continua prin padure unde traseul este amenajat cu scari in unele locuri. La iesirea din padure se poate face dreapta spre Coltii Trascaului pentru cateva poze. Traseul continua pe Dunga Rosie pana la apropierea de Piatra Secuiului unde se trece pe traseu cu Cruce Albastra care va continua pana in satul Coltesti.

In coltesti, dupa iesirea la drumul principal, se face stanga si dupa aproximativ 100 metri se gasesc marcajele albastre (cruce, triunghi, dunga).

Atentie! la ultima intersectie, dupa ce se termina casele, doua marcaje merg spre Cetatea Coltesti si pentru a urmari Crucea Albastra se face dreapta la intersectie. Drumul forestier merge pe cruce albastra pana in apropiere de culmea Ardascheia, unde veti gasi in dreapta, peste un mic parau inceputul traseului cu Dunga Rosie. 

Traseul cu Dunga Rosie va va duce pe langa Izvorul Rimetea si apoi inapoi in sat

Etape

Rimetea  / Coltii Trascaului / Piatra Secuiului / Coltesti / Ardascheia / Rimetea

Descriere

Un traseu de aproape 18 km, cu plecare din Rimetea, urcare pe Coltii Trascaului, Piatra Secuiului, coborare in Coltesti si intoarcere pe sub Ardascheia inapoi in Rimetea.

Observații

Traseul a fost parcurs de o persoana, fara pauze in 04:08:00. Pentru persoane mai putin antrenate sau grupuri mai mari recomand sa se aloce minim 6 ore + pauze.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Rimetea - Coltii Trascaului - Piatra Secuiului - Coltesti - Ardascheia - Rimetea in Cluj, Alba, Trascău is an uşor/mediu Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Raul Baldean

Niste locuri minunate! Aproape tot ce trebuie sa stii despre satul Rimetea si Coltii Trascaului din Muntii Apuseni: https://www.plecatideparte.ro/satul-rimetea-piatra-secuiului-obiective-trasee-merita-vizitate/ Informatii, fotografii si FILM

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră