Traseul 29 TG este traseul de legătură dintre Ștrandul 7 Izvoare și traseul de creastă al Munţilor Cernei, deasupra Poienii Culmea Mare. Este un traseu relativ ușor, dar cu o ascensiune de peste 600 de m diferență de nivel, în aprox. 2.5 - 3 h de drumeție.
Pornim din Staţiunea Băile Herculane spre Baia de Aramă și admirăm la dreapta printre coroanele copacilor, silueta calcaroasă a Vârfului Cociu (1115 m) din munții Mehedinți. Din zona Ștrandului 7 Izvoare se coboară pe drumul betonat ce duce la Barajul Prisaca. După ce trecem podul peste Cerna găsim indicatorul care ne arată direcţia prin poiana campingului Herculane, pe poteca ce însoţeşte malul drept al râului, prin pădure.
În prima parte poteca urcă destul de lejer pe cracul de munte, printr-o pădure de pin roşu, apoi ocolește peretele prin dreapta şi urcă în serpentine strânse. Zonele mai golaşe, fără vegetaţie, ne oferă privelişti deosebite asupra Munţilor Mehedinţi, de la Inălăț până la Domogled, Piatra Galbenă și o parte a lacului Prisaca.
Ajungem la Piatra Băniţei unde se găsesc ruinele turnului de observaţie al patrulelor de grăniceri români de dinainte de 1918. Din faţa zidului vedem bazinul ştrandului termal. De la turn, în dreapta, pe o potecă nemarcată, se poate ajunge la Peştera din Piatra Băniţei, o peșteră mică și scurtă ce necesită sursă de lumină. Vechile scări de lemn montate aici impun atenție întrucât unele trepte lipsesc. Continuăm urcarea pe TG în câteva serpentine prin pădure și poposim pe un mic platou cu pădure tânără, de unde se poate urca în câteva min. la vechiul turn de strajă pomenit anterior.
De aici poteca are un parcurs blând, domol, în urcuș lent, ține în general muchia și ajunge în Poiana Culmea Mare, situată în creasta principala a Munților Cernei, marcată BR (traseul 37). Aici pădurea face loc unor fânețe cu tufe de măceșe și muri.
Comentarii