Touristik Label - 1217MN75: sat Albac - DN74

Semi circuit în zona satului turistic Albac
Traseul 75 Triunghi Roșu poate fi parcurs în circuit, cu plecare și retur în satul turistic Albac, pe drumuri de țară și de care, accesibile și pentru o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,39km
Durată
1:15-1:45h
Urcare
290m
Coborâre
300m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe de la primul pod rutier peste Valea Arieşul Mare, cum se merge din Albac spre Scărişoara. După ce trecem podul urmăm DC199 până la cea de a patra intersecţie, unde continuăm în faţă (stânga) în timp ce drumul comunal face dreapta. La cea ce a şasea intersecţie de la plecare facem stânga şi urcăm până sub satul După Pleşe. Aici intersectăm un drum pe care facem la stânga şi coborâm până la o intersecţie cu alte 3 drumuri. Continuăm pe cel mai din stânga, pe păşune şi coborâm până în Valea Arieşul Mare la DN75.

Etape

sat Albac - sub satul După Pleşe - DN75

Descriere

 

Traseul 75 TR este un semi circuit din zona satului Albac, pretabil pentru cicloturism. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 500 m diferență de nivel, accesibil în cca. 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Albac (în trecut Râul Mare) este o comună aparent izolată de lume, în inima Munților Apuseni, județul Alba, întinsă pe Valea Arieșului Mare și de-a lungul mai multor pâraie de munte, ca majoritatea satelor moțești. Satul turistic Albac este locul ideal pentru a petrece o vacanță în mijlocul naturii, descoperind obiceiurile zonei: creșterea animalelor și prelucrarea lemnului. Chiar la intrarea în localitate, veți trece pe sub o poartă de lemn. Întreaga zonă, cu tradiție folclorică arhaică se pretează pentru excursii, vacanțe și turism rural. De altfel, într-o casă din lemn pe două nivele, se găsește și muzeul etnografic. 

Pentru cei care aleg varianta drumețiilor, traseul TR (recent omologat) parcurge un itinerar pe drumuri de țară și de care, printre pășuni și fânațe pitorești, urcând până sub satul După Pleşe și coborând înapoi în Valea Arieşul Mare (DN75) în cca. 2 h.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Albac - DN74 in Alba, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră