Touristik Label - 1217MN65: sat Arieşeni - intersecţie cu traseul 1 BR

Legătura Arieşeni - Poiana La Grajduri (Glăvoi)
Traseul 65 Triunghi Roșu este traseul de legătură dintre stațiunea turistică Arieșeni și traseul de creastă BR Vărășoaia - Vârtop, care duce la Cabana Cetățile Ponorului și zona de camping Padiș -Glăvoi (la Grajduri). Potrivit pentru o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,84km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
504m
Coborâre
108m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul satului Arieşeni, urcând pe drumul asfaltat de-a lungul Pârâului Cobleşu până la confluenţa cu Valea Ponoraşului. Imediat după intersecţia cu drumul care urcă pe Valea Ponoraşului, facem stânga pe un alt drum care urcă pe o culme secundară până intersectează culmea principală, adică traseul 1 BR.

Etape

sat Arieşeni - Pârâul Cobleşu - sat Cobleş - sat Poieniţa - intersecţie cu traseul 1 BR

Descriere

Traseul 65 TR este traseul de legătură între Arieșeni și zona de camping Padiș -Glăvoi (la Grajduri). Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, accesibil în cca. 3.5 - 4 h de drumeție, potrivit pentru cicloturism.

Pornim din centrul comunei Arieșeni, pe drumul asfaltat, pe sector comun cu marcajul TG (traseul 64), de-a lungul Pârâului Cobleşu până la micul magazin din centrul satului Cobleș, la confluenţa cu Valea Ponoraşului, unde se formează valea Cobleșului. Aici găsim un alt drum care urcă pe interfluviul dintre cele două văi, pe o culme secundară, străbătând pădurea de brad, până la culmea principală. 

Ieșim la intersecția cu marcajul BR, la traseul de creastă Vărășoaia - Vârtop, ce urcă de aici pe sub Muntele Glăvoaia și coboară apoi la Cabana Cetățile Ponorului și zona de camping Padiș -Glăvoi (la Grajduri).

Observații

Marcaje rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Arieşeni - intersecţie cu traseul 1 BR în Alba, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră