Touristik Label - 417MN34: sat Băiţa - oraş Vaşcău

Traseul Băița - Vașcău (pe culmea dealului Holța)
Traseul 34 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre centrul satului Băiţa și orașul Vașcău, urcând prin pădure la V de Dealul Holţa și pe interfluviul dintre Crişul Băiţa şi Pârâul Vărzari, apoi coborând la Pârâul Vărzari. Priveliști spre Nucet și Valea Crişului Băiţa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
9,72km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
160m
Coborâre
290m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pleacă din centrul satului Băiţa, pe lângă biserică, având un scurt segment comun cu traseul PA. La prima intersecţie facem dreapta şi traseul urcă prin pădure până la vest de Dealul Holţa. Continuăm spre vest pe culmea dintre Crişul Băiţa şi Pârâul Vărzari mergând prin pădure până sub Vf. Ograda Albului. De aici mergem spre stânga coborând pe un drum de exploatare forestieră până la intersecţia cu drumul asfaltat de pe Pârâul Vărzari. Continuăm pe asfalt până în Vărzarii de Sus şi mai apoi până în Vaşcău.

Etape

sat Băiţa - Dealul Holţa - Pârâul Vărzari - sat Vărzarii de Sus - oraş Vaşcău

Descriere

 

Traseul 34 CA este traseul ce leagă satul Băiţa de orașul Vașcău, pe culmea dintre Crişul Băiţa şi Pârâul Vărzari. Este un traseu relativ ușor, cu marcaje rare, accesibil în cca. 3.5 - 4 h de drumeție.  Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pornim din centrul satului Băiţa pe lângă biserică, alături de marcajul PA (traseul 31). La prima intersecţie facem dreapta și urcăm prin pădure la V de Dealul Holţa. Continuăm pe culme, cu vederi panoramice spre orașul Nucet și Valea Crişului Băiţa. 

Când ajungem sub Vf. Ograda Albului găsim un drum de exploatare forestieră la stânga, pe care coborâm până la drumul asfaltat de pe Pârâul Vărzari. Acesta ne conduce printre gospodăriile satului Vărzarii de Sus, apoi în orașul Vașcău.

Observații

Marcaje rare, însă nu pun probleme mari de orientare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Băiţa - oraş Vaşcău in Bihor, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră