Touristik Label - 1021MN35: sat Bixad - intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi

Legătura Bixad - Ozunca-Băi, peste Dl. Murgu Mic
Traseul 35 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre satul Bixad și Ozunca-Băi, traversând Dealul Murgul Mic. Un traseu relativ ușor, dar care poate pune probleme de orientare (lipsă marcaje). Priveliști spre Depresiunea Bixad și Munții Bodoc.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,76km
Durată
~1:45h
Urcare
269m
Coborâre
106m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Bixad de lângă trecerea peste calea ferată. Urcă pe un drum cu pietriş, ajunge pe câmp, continuă pe drum de pământ. Traseul intersectează creasta principală (traseul BA) după care coboară uşor în satul Ozunca-Băi.

Etape

sat Bixad - intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi

Descriere

 

 

Traseul 35 TA face legătura între satul Bixad și satul Ozunca-Băi, stațiune balneoclimaterică de interes local. Un traseu cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 1.5 - 2 h de drumeție, greu de urmat - în zona de câmpie, marcajul lipseşte în totalitate. Pretabil pentru MTB.

Din satul Bixad, de lângă trecerea peste calea ferată, urcăm pe un drum cu pietriș, apoi ajungem în câmp, unde continuăm pe un drumeag de pământ până în culmea dealului Murgul Mic, cu priveliști spre Depresiunea Bixad și Munții Bodoc. După ce întâlnim traseul de creastă BA (traseul 3), poteca firavă coboară uşor în satul Ozunca-Băi (Uzonkafurdo). stațiune balneoclimaterică de interes local. 

Stațiunea are un climat reconfortat: aici se află un izvor mineral (borviz), se fac tratamente pentru sistemul nervos periferic, boli gastrice și de rinichi. În zonă se află și Tinovul din Ozunca cu plante rare, declarat rezervație naturală.

Observații

Marcajul lipseşte aproape în totalitate. Atenţie la câini la intarea în Ozunca-Băi.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Bixad - intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi in Covasna, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră