Touristik Label - 423MN13: sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Poiana Trandafirilor

Legătura Cisnădioara - Refugiul Rosengarten (pe culme)
Traseul 13 Cruce Albastră face legătura între satul turistic Cisnădioara și Refugiul Rosengarte, aflat pe drumul de culme al crestei principale. După un parcurs pitoresc prin pădure, urcăm pe Vf. Măgura, cu priveliști spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare, apoi coborâm în Poiana Trandafirilor, la refugiu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,70km
Durată
4:00-4:30h
Urcare
908m
Coborâre
384m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din centrul satului Cisnădioara. Traversăm pârâul Râuşoru şi continuăm în stânga pe o străduţă. Părăsind satul urcăm prin pădure pe o potecă abruptă în serpentine pe alocuri cu porţiuni de grohotiş. Continuăm tot pe creasta împădurită, la un moment dat intersectăm traseul TR şi la scurt timp după acea traseul CR. De unde în câteva minute ajungem pe Vf. Măgura (1304m). Loc potrivit pentru un scurt popas pentru a privi spre panorama ce ni se deschide. De aici coborâm pe poteca din dreapta, traseul fiind comun cu traseul de creastă BR până în Curmătura Măgurii unde intersectăm traseele cu PR şi TA. De aici mergând înainte alături de BR la scurt timp ajungem la izvor unde întâlnim traseul CA şi după o scurtă urcare prin pădure ajungem în Poiana Trandafirilor la Refugiul Rosengarten.

Etape

sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Curmătura Măgurii - Poiana Trandafirilor

Descriere

Traseul 13 CA face legătura între satul Cisnădioara și Refugiul Rosengarten, trecând peste Vârful Măgura, loc de belvedere asupra întregii zone. Un traseu solicitant, în aprox. 4 - 4.5 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 900 m diferențe de nivel. 

De cum intri în Cisnădioara, vei observa pe culmea stâncoasă a dealului Sf. Mihail o cetate fortificată, monument reprezentativ al stilului romanic din Transilvania. Biserica fortificată de la Cisnădioara este o fortăreaţă romanică, dar cu influenţe gotice, înconjurată de un zid de incintă care se desfăşoară de-a lungul platoului dealului Mihail (de aici îi provine şi numele în germană al localităţii - Michelsberg - Dealul lui Mihai). Zidurile din piatră și cele trei turnuri, ne duc cu gandul înapoi cu cca. 900 de ani 

CA pornește din Cisnădioara cu direcția S, traversează pârâul Râuşoru și iese din sat la o potecă abruptă cu porțiuni de grohotiş, care ne conduce în serpentine, prin pădure. Ținem creasta împădurită și sub Muchia Vânătorului întâlnim varianta TR (traseul 12) dinspre orașul Cisnădie. După ce facem joncţiunea şi cu varianta CR (traseul 11) - ce urcă abrupt de la Cantonul lui Marinică - ajungem pe Vârful Măgura (1307 m), cel mai înalt punct din zona estică a crestei Munților Cindrel (Cibinului). De pe vârf se deschide o panoramă spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare. 

De la vârf CA ține drumul de culme, comun cu BR (traseul 1), trecând prin Curmătura Măgurii, unde ajung marcajele TA (traseul 14) și PR (traseul 8) - dinspre Valea Sadului. Drumul continuă urcarea, primește din dreapta traseul cicloturistic CA (traseul 15) și la scurt timp ajungem la Refugiul Rosengarten din Poiana Trandafirilor.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Poiana Trandafirilor in Sibiu, Cindrel is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră