Touristik Label - 423MN13: sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Poiana Trandafirilor

Legătura Cisnădioara - Refugiul Rosengarten (pe culme)
Traseul 13 Cruce Albastră face legătura între satul turistic Cisnădioara și Refugiul Rosengarte, aflat pe drumul de culme al crestei principale. După un parcurs pitoresc prin pădure, urcăm pe Vf. Măgura, cu priveliști spre Valea Sadului și dealurile înconjurătoare, apoi coborâm în Poiana Trandafirilor, la refugiu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
8,55km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
760m
Coborâre
240m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe din centrul satului Cisnădioara. Traversăm pârâul Râuşoru şi continuăm în stânga pe o străduţă. Părăsind satul urcăm prin pădure pe o potecă abruptă în serpentine pe alocuri cu porţiuni de grohotiş. Continuăm tot pe creasta împădurită, la un moment dat intersectăm traseul TR şi la...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Curmătura Măgurii - Poiana Trandafirilor

Descriere

Traseul 13 CA face legătura între satul Cisnădioara și Refugiul Rosengarten, trecând peste Vârful Măgura, loc de belvedere asupra întregii zone. Un traseu solicitant, în aprox. 4 - 4.5 h de drumeție, cu urcări care cumulează peste 900 m diferențe de nivel. 

De cum intri în Cisnădioara,...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Cisnădioara - Vârful Măgura - Poiana Trandafirilor in is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului AndreiAbel

Traseul nu e chiar asa ușor pe cum citisem despre el. E greut. Se urca si se coboara pe el cu biciclete si motociclete Enduro. Asta face ca drumul sa fie plin de pietre rascolite si nisip. Eu am urcat dupa o zi ploioasă. Drumul a fost afectat bine de ploaie. Era plin de crengi si pamant scurs. Se vede ca la fiecare ploaie, poteca da curs apei. Sunt cateva zona in care e chiar foarte dificil sa urci fara bocanci si bețe de sprijin. Te prinzi de crengi si cumva urci. Cu toate ca esti prin padure ea e destul de deasa, asa ca rar dai de zone răcoroase unde sa sufle putin vantul. Sunt cateva locuri in care ai șansă sa pierzi traseul pentru ca, copacii marcati au fost pusi la pământ de vânt. Cu putina atenție reușești sa mergi pe direcția buna. Eu m-am întors pe triunghiul albastru. A fost o zona in care ploaia a facut drunul praf, dar dupa acea zona, drumul a fost lejer si racoros. Pe triunghiul albastru se poate înainta destul de bine cu masina pana dai de o bariera. (Ruta triunghiul albastru, din Cisnădioara pana la bariera, e plina de oameni si grătare.)
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră