Touristik Label - 921MN38: sat Herculian - Dealul Mateiul Mare - Furnalul Bodvai

Legătura Herculian - Furnalul Bodvaj (peste Dl Mateiul Mare)
Traseul 38 Punct Roșu este traseul de legătură dintre satul Herculian și Furnalul Bodvaj, cu o istorie de aproape 300 de ani. Traseul urcă abrupt pe drum forestier, apoi coboară la zona amenajată pentru picnic.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
5,27km
Durată
2:00-2:15h
Urcare
756m
Coborâre
142m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Herculian pe câmp şi terenuri agricole. Urcă treptat până la limita pădurii de unde începe un urcuş abrupt pe drum forestier. La capătul urcuşului traseul o ia la dreapta şi începe să coboare treptat până ajunge la Furnalul Bodvai, unde ajunge la traseul PA.

Etape

sat Herculian - Dealul Mateiul Mare - Furnalul Bodvai

Descriere

Traseul 38 PR face legătura între satul Herculian și Furnalul Bodvaj, un monument cu o istorie de aproape 300 de ani. Un traseu cu aprox 200 m diferențe de nivel, în cca. 2 h de drumeție.Traseu accesibil tot timpul anului.

Pornim din satul Herculian, ajungem la marginea satului, străbatem terenuri agricole, apoi urcăm treptat la pădure, unde intrăm abrupt pe drum forestier. Din culmea Dl Mateiul Mare, poteca coboară treptat până ajunge la Furnalul Bodvaj, la zona amenajată pentru picnic, unde întâlnim traseul PA (traseul 37) - pe care putem reveni spre Bățanii Mici.

Locul Bodvaj a cunoscut o dezvoltare importantă la începutul secolului al XVIII-lea, datorită zăcămintelor de limonit, altfel numit minereu de fier brun. Exploatarea și prelucrarea lor are la furnalul Bodvaj, o istorie de aproape 300 de ani. Între anii 1945-1950 Bodvaj a aparținut de combinatul siderurgic din Hunedoara, iar în 1954 a fost închis. În 2006 furnalul a fost reînnoit cu ajutorul Consiliului Județean Covasna. Momentan este declarat monument de tehnică şi înscris pe lista celor necesare a fi protejate. (sursa)

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Herculian - Dealul Mateiul Mare - Furnalul Bodvai in Covasna, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră