Touristik Label - 1216MN26: Satu Mare - Valea Casei - traseul 3 BR

Legătura localitatea Satu Mare - traseul 3 BR
Traseul 26 Triunghi Roșu este traseul de legătură între localitatea Satu Mare (lângă Crucea) și traseul principal de creastă al Munților Giumalău - Rarău - Tarnița, urcând pieptiș printre gardurile gospodăriilor pitorești ale satului și apoi prin pădure.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,85km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
644m
Coborâre
96m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pleacă din localitatea Satu Mare, de lângă magazinul universal aflat aproximativ vizavi de un teren de sport, în apropiere de borna kilometrică 32 de pe DN 17B. Urcăm deci pe drumul asfaltat construit de-a lungul pârâului Casei, iar când asfaltul se termină cotim dreapta, apoi imediat stânga și intrăm pe drumul care urcă la crucea ce domină satul. Nu folosim serpentinele acestuia, ci urcăm pieptiș. Lăsăm crucea în dreapta (SE) și ne înscriem în urcuș pe lângă un gard. Marcajele sunt rare, dar ne orientăm să urmărim gardurile, pe care le avem pe stânga sau pe dreapta potecii, uneori pe amândouă părţile, nu mai puţin de 1,7km ( 275m diferenţă de nivel). Acest urcuș se face în aceeași direcţie în care am pornit, iar mai sus ne orientăm ușor spre stânga pe un picior de deal. Când se termină gardurile traversăm un mic pâlc de copaci, după care întâlnim o casă pe care e vopsit un semn de marcaj. Aici cotim dreapta pe drumul care trece prin faţa casei oarecum pe curba de nivel și în 400 m coboară la o mică vale unde se află o intersecţie de 5 drumuri. Un semn de pe un fânar dărăpănat ne invită să schimbăm direcţia spre stânga și să urcăm pieptiș pe marginea unui pâlc de mesteceni. Întâlnim din nou o casă de vară cu marcaj pe ea, mai sus întâlnim următorul marcaj pe un mesteacăn izolat și cu puţin noroc zărim semnul care ne indică intrarea în pădure. Aici nu mai sunt probleme de orientare, poteca trece o culme secundară unde întâlnește un drum care urcă ușor în coastă și după aproximatix 800 m iese în creasta principală la traseul 3 BR.

Etape

Satu Mare - traseul 3 BR

Descriere

Traseul 26 TR face legătura între localitatea Satu Mare și traseul principal de creastă BR - Munții Tarnița. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 600 m diferențe de nivel, în aprox. 1.5 - 2 h de drumeție. Marcaje rare la ieșirea din sat.

Intrarea în traseu se face din localitatea Satu Mare, urmând drumul asfaltat construit de-a lungul pârâului Case, apoi drumul care urcă la crucea ce domină satul. Poteca taie serpentinele acestuia. De aici urcăm pieptiș printre gardurile gospodăriilor pitorești ale satului (275 m diferenţă de nivel), pe un picior de deal, de unde coborâm la o intersecţie de 5 drumuri. Găsim marcaje pe un fânar dărăpănat și continuăm pieptiș în direcția unui mesteacăn izolat de unde zărim intrarea în pădure. Poteca prin pădure este clară și ne conduce la traseul principal de creastă BR (traseul 3).

Observații

Marcaje noi, dar rare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Satu Mare - Valea Casei - traseul 3 BR în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră