Touristik Label - 1101MN56: Şaua Tătaru - Lacul Bolboci

Traseul nr. 56 Triunghi Galben este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aproape 500 de m, în coborâre de 3-4 ore de drumeție prin zonă stâncoasă, pe sub pereți de stâncă și bolovani imenși. Poteca parcurge firul văii Tătaru până la drumul auto de pe malul lacului Bolboci, cu posibilitatea vizitării a 2 peșteri (Peştera Ursului şi Peştera Mică) din Rezervația Naturală Cheile Tătarului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
3,15km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
10m
Coborâre
400m
Vârf
1845m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Şaua Tătaru (circa 1860 m) coborâm pe firul văii pe lângă două stâne mari din lemn. Ajungem pe versantul stâng sub a doua stână, unde valea continuă spre sud, ocolind un mic vârf aproape golaş. Marcajul urcă pe acest vârf şi apoi coboară abrupt în dreapta, spre cheile formate în partea inferioară a văii. Coborâm pe versantul stâng al văii până ajungem sub pereţii de stâncă, unde trecem printr-o zonă cu ruperi de stâncă şi bolovani imenşi. Trecând de pe-un bolovan pe altul şi apoi coborând pe un jgheab nisipos de 10-15 metri, menţinem curba de nivel descendentă până sub pereţii stângi ai cheilor în care s-au format Peştera Ursului şi Peştera Mică (închise cu grilaj pentru protecţie). În aval faţă de intrarea în Peştera Ursului coborâm spre sud pe un grohotiş de câteva zeci de metri, ieşim din el spre est şi apoi, menţinând panta înclinată, coborâm la barajul de protecţie din partea de jos a văii Tătarului şi apoi pe drumul forestier de pe malul drept al Lacului de acumulare Bolboci.

Etape

Şaua Tătaru - Valea Tătarului - Lacul Bolboci

Descriere

Traseul nr. 56 TG este traseul de legătură ce unește Șaua Tătaru din Munții Bucegi-Leaota cu traseul nr 8, ce coboară de la Babele tocmai până la drumul auto de pe malul lacului Bolboci. Este un traseu care nu pune probleme de orientare, oferind perspectiva lacului Bolboci în vale. 

Din Şaua Tătaru (cca 1860 m) (legătura cu traseul 53) se coboară pe firul văii pe lângă două stâne mari din lemn, iar apoi sub niște pereţi de stâncă, printr-o zonă cu ruperi de stăncă şi bolovani imenşi. Mai departe, se coboară pe curbă de nivel descendentă până sub pereţii stângi ai cheilor în care s-au format Peştera Ursului şi Peştera Mică (închise cu grilaj pentru protecţie). În aval faţă de intrarea în Peştera Ursului se coboară pe un grohotiş de câteva zeci de metri şi apoi pe drumul forestier de pe malul drept al Lacului de acumulare Bolboci (traseul 8).

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şaua Tătaru - Lacul Bolboci în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră