Touristik Label - 1101MN56: Şaua Tătaru - Lacul Bolboci

Legătura Vf. Tătaru - Lacul Bolboci, pe V. Tătaru
Traseul 56 Triunghi Galben leagă Șaua Tătaru din Munții Bucegi-Leaota de malul Lacului Bolboci (aproape de Cheile Tătarului), într-o coborâre abruptă pe firul văii Tătaru. Traversăm o zonă stâncoasă, pe sub pereți de stâncă și bolovani imenși. Aproape de lac, putem vizita 2 peșteri (Peştera Ursului şi Peştera Mică) din Rezervația Cheile Tătarului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
3,15km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
10m
Coborâre
400m
Vârf
1845m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Şaua Tătaru (circa 1860 m) coborâm pe firul văii pe lângă două stâne mari din lemn. Ajungem pe versantul stâng sub a doua stână, unde valea continuă spre sud, ocolind un mic vârf aproape golaş. Marcajul urcă pe acest vârf şi apoi coboară abrupt în dreapta, spre cheile formate în partea inferioară a văii. Coborâm pe versantul stâng al văii până ajungem sub pereţii de stâncă, unde trecem printr-o zonă cu ruperi de stâncă şi bolovani imenşi. Trecând de pe-un bolovan pe altul şi apoi coborând pe un jgheab nisipos de 10-15 metri, menţinem curba de nivel descendentă până sub pereţii stângi ai cheilor în care s-au format Peştera Ursului şi Peştera Mică (închise cu grilaj pentru protecţie). În aval faţă de intrarea în Peştera Ursului coborâm spre sud pe un grohotiş de câteva zeci de metri, ieşim din el spre est şi apoi, menţinând panta înclinată, coborâm la barajul de protecţie din partea de jos a văii Tătarului şi apoi pe drumul forestier de pe malul drept al Lacului de acumulare Bolboci.

Etape

Şaua Tătaru - Valea Tătarului - Lacul Bolboci

Descriere

Traseul 56 TG face legătura între drumul auto de pe malul lacului Bolboci (aproape de Cheile Tătarului) și Șaua Tătaru  Un traseu destul de solicitant, potrivit celor obișnuiți cu astfel de trasee, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca. 2 h. Iarna - nerecomandat. 

Coborâm din Şaua Tătaru pe marcaj PG (traseul 53) până la izvoarele V. Tătaru, aflate între M. Deleanu și Vf. Tătaru. După ce trecem pe lângă două stâne mari din lemn, ajungem la o zonă stâncoasă care necesită atenție. (căderi de pietre şi bolovani imenşi). Următorul segment coboară ușor până sub peretele stâng al Cheii Tătarului, în care s-au format Peştera Ursului şi Peştera Mică (închise cu grilaj pentru protecţie). 

Urmează apoi o porțiune de grohotiş de câteva zeci de m și ajungem pe malul drept al Lacului de acumulare Bolboci, unde întâlnim marcajul CA (traseul 8) - spre H. Peștera.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şaua Tătaru - Lacul Bolboci în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră