Touristik Label - 801MN35: Şaua Vârfului cu Dor - Şaua Vânturiş

Şaua Vârfului cu Dor - Lacurile Vânturiş, pe la Masa Ciobanului
Traseul 35 Punct Galben coboară de pe platoul Vârfului. cu Dor, pe sub Masa Ciobanului până aproape de Lacurile și Cascadele Vânturiș, într-un peisaj dominat de abruptul Colţilor lui Barbeş. Priveliști spre sudul V. Prahovei, Vf. Vânturiș și Păduchiosu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,78km
Durată
~0:30h
Urcare
40m
Coborâre
290m
Vârf
1990m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Şaua Vârfului cu Dor mergem în urcare spre Vârful cu Dor. Urcăm 10-15 minute până sub Masa Ciobanului, mergem pe sub vârf, coborâm pe sub pereţii vârfului pe pante înclinate până în Pintenul Dorului şi mergem pe curbă de nivel descendentă până deasupra Şeii Vânturiş şi a Lacurilor Vânturiş.

Etape

Şaua Vârfului cu Dor - Masa Ciobanului - Şaua Vânturiş

Descriere

 

Traseul 35 face legătura între platoul Vârfului. cu Dor și Lacurile Vânturiș, pe sub Masa Ciobanului. Un traseu scurt, fără diferențe mari de nivel, în cca. jumătate de oră, accesibil oricărei categorii de vârstă. Iarna - nerecomandat.

PG pornește de lângă fosta cabana Vârful cu Dor, urcă 10-15 min. pe sub Masa Ciobanului (unde putem face o pauză de relaxare) și continuă (opțional) cu o urcare ușoară de cca 10 min până pe Vârful cu Dor, cu priveliști frumoase spre Valea Prahovei. 

Reveniți în potecă, coborâm pe sub pereţii vârfului, pe păşunile alpine, până în Pintenul Dorului şi continuăm pe curbă de nivel până deasupra Şeii Vânturiş şi a Lacurilor Vânturiş, unde întâlnim poteca PR (traseul 33).

Peisajul este dominat de abruptul Colţilor lui Barbeş și oferă panorame asupra Văii Vânturișului cu Vf. Vânturiș (1925 m) și Păduchiosu în fundal. La intersecția platoului Bucegilor cu avenul Vânturiș - abruptul dintre Colții lui Barbeș și Vânturiș formează Cascadele Vânturișului, ca urmare a căderii apelor spumoase ale Izvorului Dorului.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şaua Vârfului cu Dor - Şaua Vânturiş în Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră