Touristik Label - 801MN35: Şaua Vârfului cu Dor - Şaua Vânturiş

Traseul nr. 35 Punct Galben este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, nu pune dificultăți, ce urcă de pe platoul Vârfului. cu Dor, pe sub Masa Ciobanului, apoi coboară pe curbă de nivel până deasupra Şeii Vânturiş şi a Lacurilor Vânturiş, într-un peisaj dominat de abruptul Colţilor lui Barbeş.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,78km
Durată
~0:30h
Urcare
40m
Coborâre
290m
Vârf
1990m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Şaua Vârfului cu Dor mergem în urcare spre Vârful cu Dor. Urcăm 10-15 minute până sub Masa Ciobanului, mergem pe sub vârf, coborâm pe sub pereţii vârfului pe pante înclinate până în Pintenul Dorului şi mergem pe curbă de nivel descendentă până deasupra Şeii Vânturiş şi a Lacurilor Vânturiş.

Etape

Şaua Vârfului cu Dor - Masa Ciobanului - Şaua Vânturiş

Descriere

 

Un traseu scurt, care nu pune foarte multe probleme nici unei categorii de drumeți, fără diferență pronunțată de nivel, Traseul 35 PG, pornește de lângă fosta cabana Vârful cu Dor, urcă 10-15 minute pe sub Masa Ciobanului (unde se poate face o pauză de relaxare) și continuă (opțional) cu o urcare ușoară de10 minute până pe Vârful cu Dor (2030 m). 

Se revine în potecă, coborând pe sub pereţii vârfului, pe păşunile alpine, până în Pintenul Dorului şi apoi merge pe curbă de nivel până deasupra Şeii Vânturiş şi a Lacurilor Vânturiş, unde întâlneşte traseul 33 (punct roşu).

Peisajul este dominat de abruptul Colţilor lui Barbeş și oferă panorame asupra Văii Vânturișului cu vârful Păduchiosul (1925 m). La intersecția platoului Bucegilor cu avenul Vânturiș - abruptul dintre Colții lui Barbeș și Vânturiș, se formează Cascadele Vânturișului, ca urmare a căderii de la înălțime a apelor spumoase ale Izvorului Dorului, care se pot vizita dacă se face un detur.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şaua Vârfului cu Dor - Şaua Vânturiş în Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră