Touristik Label - 401MN24: Şimon - Culmea Bălăban - sub Şaua Poliţe

Din Șimon spre Vf. Omu, legătura cu V. Gaura
Traseul nr. 24 Cruce Albastră este un traseu mediu, care nu pune prea multe dificultăți, în urcare pe Culmea Bălăban, cu o singură porțiune de urcare mai susținută, la traversarea Muchiei Izvoarelor, cu perspective asupra abruptului Bucșoiu, Scara și Gaura. Este un traseu de legătură cu Traseul 23, ce urcă mai departe pe Valea Gaura până la Omu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
6,59km
Durată
3:00-3:45h
Urcare
820m
Coborâre
130m
Vârf
1628m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

La circa 500 de metri de la intrarea din Bran în Şimon găsim o biserică mică, cotim stânga pe uliţă până pe Culmea Bălăban, la casa omonimă (cca 1000 m). Continuăm până la Schitul Bran și după el, pe drumul de acces auto, începem urcușul abrupt prin pădure, până la cota 1600, sub Şaua Poliţe.

 

Etape

Şimon - Culmea Bălăban - Schitul Bran - sub Şaua Poliţe

Descriere

Socotit de unii gura de Rai a Brașovului care te poartă spre Omu, satul Simon este situat la 6 km de castelul Bran, fapt care îi fură din notorietate, fiind umbrit de popularitatea Branului și a comunei Moieciu de Sus. Totuși, dacă ajungi aici, vei remarca conservarea și promovarea tradiţiilor populare din zonă și vei rămâne fascinat de peisajul montan minunat care ți se deschide în orizonturi. 

Din Valea Șimonului pornesc mai multe trasee montane, iar acesta spre Șaua Polițe este unul extrem de popular între fotografi. Aici este ușor să uiți de toate problemele cotidiene, de zgomotul orașului, și să te lași cuprins de liniștea împăciuitoare a zonei. Totul devine atemporal, odată ce privești în spate spre creasta Piatrei Craiului, sau spre Valea Rece și satul Poarta.

Traseul nostru urcă pe Culmea Bălăban, care apare pe harta și ca strada Bălăban, pe lângă schitul Bran și mai departe spre cota 1600, în urcuş abrupt prin pădure până la legătura cu traseul 23, sub Şaua Poliţe.

Observații

Marcaj rar.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şimon - Culmea Bălăban - sub Şaua Poliţe în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Theodor Manolache

Poteca asta nu este asa in realitate. Crucea albastra de la Noghia tine partea dreapta si se intersecteaza cu crucea rosia tocmai sus, aproape de saua polite.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Muntii Nostri

Buna ziua! Te rugam sa comunici orice modificari sau informatii suplimentare despre acest traseu pe adresa redactiei office@schubert-franzke.ro. Ele vor fi folosite pentru eventuale corecturi si editii viitoare ale acestei harti. Multumim

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră