Touristik Label - 301MN27: Şimon - Poiana Guţanu - Cabana Padina

Din Șimon la Cabana Padina, prin Șaua Strunga
Traseul nr. 27 Bandă Roșie este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aproape 2000 de m, dar cu satisfacții pe măsură. Poteca străbate lungul și pitorescul sat turistic Șimon, urcă pe Plaiul Lui Lom (oferind din loc în loc, perspective frumoase asupra Munţilor Leaotei) şi continuă încă 1 h până la capătul de jos al Poienii Guţanu. De aici, pe curbă de nivel ascendentă, prin partea superioară a Văii Grohotişului, a Văii Rele, a Văii Merezului şi a Văii Prăvalelor, ajungem în Șaua Strunga și coboarâm pe sub Muntele Colţi la Cabana Padina (1509 m).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
18,74km
Durată
5:30-6:45h
Urcare
1140m
Coborâre
390m
Vârf
1910m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Bran parcurgem satul Șimon și după ultimele case facem dreapta pe pod, spre Valea lui Lambă și apoi, după circa 50 de metri trecem apa şi urcăm în stânga, pe culmea Plaiului lui Lom. Traversăm două poieni lungi şi urcăm până la capătul de jos al Poienii Guţanu. Urcăm prin poiană pe la fosta Casă de vânătoare Bângăleasa, traversăm un pâlc de conifere și continuăm în dreapta prin pădure pe curbă de nivel ascendentă, prin partea superioară a Văii Grohotişului, a Văii Rele, a Văii Merezului şi a Văii Prăvalelor și ajungem în Şaua Strunga (1909 m) sub care găsim refugiul Strunga. Continuăm pe extrema versantului stâng al Văii Coteanu (sub Muntele Colţi), în coborâre, urmăm stâlpii de marcaj şi drumul de TAF ne scoate pe lângă stâna Strunga la Cabana Padina (1509 m).

Etape

Şimon - Plaiul lui Lom - Poiana Guţanu - Şaua Strunga - Cabana Padina

Descriere

Cabana Padina este situată la 1525 m alt., într-un cadru natural de excepție, pe Valea Ialomiței, pe platoul Padina de la poalele Munților Bucegi. Chiar dacă accesul în zonă se poate face cu orice mijloc de transport de la pas la rulotă, Padina a rămas o oază de relaxare unde poți lua masa din rucsac, poți campa la cort, ori poți porni pe traseele din zonă

Un astfel de traseu este și acesta, Bandă Roșie, care pornește din satul turistic Șimon, de pe Valea Șimonului, unul dintre cele mai fotogenice locuri din țară, căutat de (puținii) turiști pentru frumusețea desăvârșită a locului, păstrarea și promovarea tradiţilor populare și panorama extraordinară pe care o oferă asupra crestelor muntoase ale Bucegilor, Pietrei Craiului, Postăvarului și Măgura Codlei. 

Traseul nostru urmărește firul Văii Șimonului de la biserica Șimon (legătura cu traseul 24) pe șoseaua asfaltată, pe care o părăsește după ultimele case, făcând dreapta pe un pod, pe firul Văii lui Lom (legătura cu traseul 25). Urmează o urcare lină pe culmea Plaiului lui Lom, timp de circa o oră, traversând 2 poieni lungi cu puncte de belvedere spre culmile îndepărtate ale Munţilor Leaotei. 

Se continuă spre Poiana Guțanu, unde intersectăm traseul 28 (TR din Moeciu spre H. Peștera) și mai departe, în dreapta pe curbă de nivel ascendentă, prin partea superioară a Văii Grohotişului, a Văii Rele, a Văii Merezului şi a Văii Prăvalelor, unde găsim singurul izvor de pe traseu. De aici, în 5 minute suntem în Şaua Strunga (1909 m) (legătura cu traseele 30 şi 54) şi două minute mai jos, spre est, găsim refugiul Strunga. Continuăm în coborâre, urmând stâlpii de marcaj şi apoi drumul de TAF până la Cabana Padina (1509 m).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şimon - Poiana Guţanu - Cabana Padina în Braşov, Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră