Touristik Label - 101MN26: Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu

Legătura Șimon - Poiana Guţanu, pe Valea Șimon
Traseul 26 Bandă Albastră urmărește Valea Șimon, apoi Vâlcelul Guţanului, pe drumul care urcă aproape de fosta casă de vânătoare Bângăleasa, într-o urcare progresivă, dar care nu pune prea multe dificultăți. Traversăm câteva poienițe apoi urcăm în coaste Muchiei Pietrele Albe până pe Muntele Pleșei, aproape de Poiana Guțanu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
16,18km
Durată
4:45-6:00h
Urcare
1040m
Coborâre
320m
Vârf
1479m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la intrarea în Şimon (DN73 Bran) parcurgem satul Şimon pentru circa 6 km. În dreptul bisericii avem legătura cu traseul 24. Puţin după ieşirea din Şimon se desparte Valea Şimonului de Valea lui Lambă (Plaiul lui Lom). Pe această vale urcă traseulul 27 (bandă roşie) spre Poiana Guţanu. Noi continuăm pe Valea Şimonului şi după circa 5 km ajungem la un pod, de unde traseul 25 (triunghi galben) urcă spre stâna şi Poiana Gaura, pe Valea Gaura. Traversăm podul şi urcăm pe lângă Vâlcelul Guţanului, pe linia Muchiei Pietrele Albe, printr-o galerie prin pădurea de conifere, până într-o poiană lungă. În dreapta ei părăsim poiana şi urcăm pe potecă până într-o serpentină a drumului de TAF spre Poiana Guţanu. Din această serpentină urmăm în amonte drumul de TAF timp de 40-45 de minute, până în partea de jos a Poienii Guţanu. Trecem pe sub stâna veche şi urcăm până deasupra Casei de vânătoare Bângăleasa (legătura cu traseele 27 şi 28).

 

Etape

Şimon - Valea Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu

Descriere

Traseul 26 BA face legătura între satul turistic Șimon și Poiana Guțanu, urmărind Valea Șimon și Vl. Guţanului. Un traseu destul de solicitant cu aprox. 750 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Verdele nesfârșit, dealurile cu turme de oi, aerul tare de munte, liniștea împăciuitoare a zonei și frumusețea desăvârșită a locului, sunt câteva din atuurile care te cheamă în satul turistic Șimon. În acest loc încântător, înconjurat de minunatele creste montane ale Bucegilor, Pietrei Craiului, Postăvarului și de Măgura Codlei, se găsește Schitul Bran și alături de el câteva pensiuni, parcă desprinse din basme.

Lăsând deoparte atracțiile locului, traseul BA pe pe firul Văii Șimon spre Poiana Guțanu se înscrie ca unul spectaculos, mai ales dacă alegi să-l parcurgi la mijloc de primăvară când e încărcat de frăguțe, margarete, garoafe de câmp și flori de susai.

Puţin după ieşirea din Şimon, Valea Şimonului se desparte de Plaiul lui Lom (traseul 27), iar noi urmăm poteca BA care urcă în coaste Muchiei Pietrele Albe până pe Muntele Pleșei, aproape de Poiana Guțanu. Aici regăsim traseul principal BR care urcă Muntele Pleșei și trece pe la fosta casă de vânătoare Bângăleasa (vezi descriere traseul 27).

Din Poiana Guțanu, cei antrenați au câteva opțiuni: direct spre Vf. Bătrâna pe varianta TR (traseul 28); spre Șaua Strunga, pe BR (traseul 27); sau spre Poiana Gaura, pe varianta TA (traseul 51), de unde se poate ajunge la Cascada Moara Dracului (vezi traseul 23).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră