Touristik Label - 101MN26: Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu

Din Șimon, legătura cu P-na Guţanu.
Traseul nr. 26 Bandă Albastră este un traseu mediu, care nu pune prea multe dificultăți, în urcare progresivă, traversând câteva poienițe, pe lângă Vâlcelul Guţanului, pe linia Muchiei Pietrele Albe și mai departe spre Poiana Guțanu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
16,18km
Durată
4:45-6:00h
Urcare
1040m
Coborâre
320m
Vârf
1479m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la intrarea în Şimon (DN73 Bran) parcurgem satul Şimon pentru circa 6 km. În dreptul bisericii avem legătura cu traseul 24. Puţin după ieşirea din Şimon se desparte Valea Şimonului de Valea lui Lambă (Plaiul lui Lom). Pe această vale urcă traseulul 27 (bandă roşie) spre Poiana Guţanu. Noi continuăm pe Valea Şimonului şi după circa 5 km ajungem la un pod, de unde traseul 25 (triunghi galben) urcă spre stâna şi Poiana Gaura, pe Valea Gaura. Traversăm podul şi urcăm pe lângă Vâlcelul Guţanului, pe linia Muchiei Pietrele Albe, printr-o galerie prin pădurea de conifere, până într-o poiană lungă. În dreapta ei părăsim poiana şi urcăm pe potecă până într-o serpentină a drumului de TAF spre Poiana Guţanu. Din această serpentină urmăm în amonte drumul de TAF timp de 40-45 de minute, până în partea de jos a Poienii Guţanu. Trecem pe sub stâna veche şi urcăm până deasupra Casei de vânătoare Bângăleasa (legătura cu traseele 27 şi 28).

 

Etape

Şimon - Valea Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu

Descriere

 

Verdele nesfârșit, dealurile cu turme de oi, aerul tare de munte, liniștea împăciuitoare a zonei și frumusețea desăvârșită a locului, sunt câteva din atuurile care te cheamă în satul turistic Șimon. În acest loc încântător, înconjurat de minunatele creste muntoase ale Bucegilor, Pietrei Craiului, Postăvarului și de Măgura Codlei, se găsește Schitul Bran și alături de el câteva pensiuni care parcă sunt desprinse din basme.

Lăsând deoparte atracțiile locului, traseul montan pe pe firul Văii Șimon spre Poiana Guțanu se înscrie ca unul de un spectacol magic, mai ales dacă alegi să-l parcurgi la mijloc de primăvară când e încărcat de frăguțe, sunătoare, margarete, garoafe de câmp și flori de susai.

Puţin după ieşirea din Şimon se desparte Valea Şimonului de Plaiul lui Lom, iar poteca noastră continuă spre Valea Gaura, iar apoi pe linia Muchiei Pietrele Albe, printr-o galerie a pădurii de conifere, traversând o poiană lungă și ajungând la Poiana Guțanu.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Şimon - Vâlcelul Guţanului - Poiana Guţanu în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră