Touristik Label - 611MN03: Staţiunea Muntele Băișorii - Gera - Muntele Băișorii (La Cruce)

Legătura Staţiunea Muntele Băișorii - Muntele Băișorii, prin cătunul Gera
Traseul 3 Cruce Roșie este traseul de legătură între Staţiunea Muntele Băișorii și satul Muntele Băișorii, ca parte a vechiului traseu Muntele Băișorii - Cheile Turzii. Traseul oferă perspective frumoase asupra cătunului Gera și a zonei pitorești cu case de vacanță.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,82km
Durată
1:00-2:00h
Urcare
30m
Coborâre
340m
Vârf
1346m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este traseul care face legătura dintre Staţiunea Muntele Băișorii și satul Muntele Băișorii. Pornim din Staţiunea Muntele Băișorii, din faţa Hotelului Alpin, pe drumul carosabil asfaltat, pe culme în jos. Trecem pe lângă Pensiunea Montana și pe lângă baza Salvoamont Cluj și, în curând, drumul asfaltat devine drum de pământ. Coborâm apoi printre case de vacanţă și când drumul devine mai abrupt ajungem la o ramificaţie cu un drum din dreapta-spate. De aici coborâm pe sub molizi până în Șaua Curmătura, unde se sfârșesc casele de vacanţă. Continuăm în coborâre lină, apoi pe curbă de nivel, pe versantul sud-estic al dealului Gera. După 30 minute de la plecare ajungem la un izvor bun, înainte de cătunul Gera. După ce trecem de cătun, drumul devine din nou mai abrupt, coborând pe la marginea unei păduri. Trecem de două ramificaţii cu drumuri de pământ și ajungem la șoseaua asfaltată. După circa 150 de m pe drumul asfaltat și după ce trecem un pod de beton ajugem la confluenţa pârâului Gera cu Valea Ierţa, în locul numit "La Cruce". După 15 minute de coborâre pe drumul asfaltat, printe case ajungem la staţia de autobuz din satul Muntele Băișorii.

Etape

Staţiunea Muntele Băișorii - Gera - Muntele Băișorii (La Cruce)

Descriere

 

Traseul 3 CR face legătura între Staţiunea Muntele Băișorii și satul Muntele Băișorii, parcurgând o zonă frumoasă cu case de vacanță. Este un traseu ușor, în coborâre, recomandat pentru cicloturism și accesibil tot timpul anului. Se coboară cca. 350 de m diferențe de nivel, în aprox. 3 h de drumeție. 

Din Staţiunea Muntele Băișorii, din faţa Hotelului Alpin, lăsăm CR (traseul 2) - spre platoul vârfului Muntele Mare în față și coborâm printre case de vacanţă până în Șaua Curmătura. Drumul asfaltat devine drum de care și ne conduce lin pe versantul SE al dealului Gera, apoi la cătunul Gera, reprezentativ pentru satele răsfirate de munte. 

Din sat se coboară abrupt la șosea, se trece un pod de beton și se ajunge la confluenţa pârâului Gera cu Valea Ierţa, în locul numit „La Cruce”, la 15 min de staţia de autobuz din satul Muntele Băișorii. De aici se mai fac cca. 10 km până în Băișoara, pe șosea.

Observații

Marcajele CR sunt foarte rare și vechi. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Staţiunea Muntele Băișorii - Gera - Muntele Băișorii (La Cruce) in Cluj, Gilău-Muntele Mare is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră