Touristik Label - 1002MN37: Tohăniţa-Măgura-Fântâna lui Botorog

Traseu de drumeție pe Măgura Branului
Traseul nr. 37 Triunghi Albastru este un traseu ușor, fără dificultăți, urmând firul V. Padinii Lupului până spre Vf. Măgura Mare, depășind Șaua Măgura și continuând spre poiana cu același nume, de unde coboară spre satul Măgura. Acest spațiu montan constituie o invitație adresată iubitorilor de drumeție, de a se bucura de acest colț al Carpaților cu imagini greu de uitat și cu obiceiuri și tradiții seculare. Poteca are o diferență de nivel de aprox 1200 de m și se parcurge în cca. 3.5 - 4 h, de lângă Tohăniţa, până la Fântâna lui Botorog.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
7,97km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
460m
Coborâre
410m
Vârf
1281m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în apropierea pensiunii Tohăniţa, din dreptul intersecţiei drumului principal spre dreapta venind dinspre localitatea Zărneşti, de unde se urcă spre Padina Lupului, în apropierea lizierii pădurii. De aici, poteca urcă pe Padina Lupului până la Şaua Măgurii. Din Şaua Măgurii traseul urmăreşte în continuare liziera pădurii, până ân Vârful Măgura Mare, de la care, ocolind stânca la partea din aval coboară spre satul Măgura până la intersecţia cu drumul principal. Din intersecţie poteca urmează drumul principal până la intersecţia cu drumul care duce spre Satul Peştera, face stânga pe drumul spre Peştera, după care părăseşte drumul şi coboară pe potecă printre garduri până la liziera pădurii de unde coboară pe aceeaşi potecă, prin pădure, până în drumul care duce la Prăpăstiile Zărneştilor, în zona captării de apă a oraşului. De aici, traseul urmareşte drumul principal spre dreapta, până la punctul final, Fântâna lui Botorog.

Etape

Tohăniţa - Şaua Măgura - Măgura - Fântâna lui Botorog

Descriere

 

Marcajul pornește în apropierea pensiunii Tohăniţa, pe drumul ce vine din Pasul Predeluț și urcă spre Padina Lupului, în apropierea pădurii, până la Şaua Măgurii. Din Şaua Măgurii traseul urmăreşte în continuare liziera pădurii, până în Vârful Măgura Mare, de unde coboară spre satul Măgura până la intersecţia cu drumul principal. 

De aici, poteca urmează drumul principal până la intersecţia cu drumul care duce spre Satul Peştera, apoi se strecoară printre garduri până la liziera pădurii, apoi prin pădure până în drumul care duce la Prăpăstiile Zărneştilor, în zona captării de apă a oraşului. Apoi traseul urmăreşte drumul principal spre dreapta, până la punctul final, Fântâna lui Botorog. 

Acest traseu nu are grad de periculozitate, dar sunt riscuri mari de a rătăci poteca, fiind un traseu puțin umblat, mai ales pe porțiunea Șaua Măgura - Sat Măgura, în curs de omologare. Măgura Branului oferă prilej de plimbare, relativ ușoară, dar foarte pitorească, datorită masivelor impunătoare care o înconjoară (Bucegi și Piatra Craiului) și a perspectivelor deosebite asupra satelor Sohodol, Poarta, Simon, Moeciu de Jos și Bran.

Observații

Traseu nemarcat în momentul publicării, dar în curs de omologare.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Tohăniţa-Măgura-Fântâna lui Botorog in Braşov, Piatra Craiului is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră