Touristik Label - 401MN45: Traseu punct roşu - Cabana Poiana Izvoarelor - Şaua Baiului

Traseul nr. 45 Cruce Albastră este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, pe culmile domoale ale Muntelui Diham, prin Curmătura Armăsarilor și mai departe, pe curbă de nivel spre Șaua Baiului, un nod panoramic ce oferă perspective frumoase cu Moraru și Bucșoiu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,88km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
80m
Coborâre
170m
Vârf
1493m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim din traseul Diham-Pichetul Roșu şi urcăm 20-25 de minute prin pădure pe versantul vestic al Muntelui Diham, până Curmătura Armăsarilor dintre Vârfurile împădurite Diham (1582 m) şi Căpăţâna Porcului (1571 m). Coborâm 5-10 minute spre sud spre Cabana Poiana Izvoarelor și continuăm spre est prin golul alpin și prin pădure, traversăm o poiană largă și pe un drum de TAF coboarâm în Şaua Baiului.

Etape

Traseu punct roşu - Curmătura Armăsarilor - Cabana Poiana Izvoarelor - Şaua Baiului

Descriere

Un traseu scurt, care nu pune foarte multe probleme, fără diferență pronunțată de nivel, Traseul 45 CA, pornește de la joncțiunea cu traseul 20 (care face legătura între Șipote și Pichetul Roșu pe la Cabana Diham) și ajunge în Șaua Baiului.

Poteca urcă 20-25 de minute prin pădure, pe versantul vestic al Muntelui Diham, până la golul alpin dintre Vârfurile împădurite Diham (1582 m) şi Căpăţâna Porcului (1571 m). Această şa poartă denumirea de Curmătura Armăsarilor.

De aici, se coboară apoi spre sud, spre Cabana Poiana Izvoarelor (legătura cu traseul 11) și continuăm mai departe pe curbă de nivel, prin pădure, traversând o poiana care duce la o stână. Înainte de a intra în poiană găsim un izvor temporar şi un al doilea după poiană. Continuăm apoi tot prin pădure, până ajungem la un drum forestier, ce ne scoate în Șaua Baiului (legătura cu traseele 12, 13, 14, 15, 16, 18).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu punct roşu - Cabana Poiana Izvoarelor - Şaua Baiului în Braşov, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră