Touristik Label - 4 Traseu Sucevita - Putna pe valea Bercheza

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
13,94km
Durată
3:15-4:00h
Urcare
290m
Coborâre
310m
Vârf
833m

Tabs

Indicaţii de orientare

In dreptul Manastirii Sucevita se face dreapta din drumul principa ce duce de la Marginea la Moldovita. Se identifica indicatorul Cruce Albastra pe care apare un timp estimat de mers de 5-6 ore (16,6km). Traseul se suprapune si peste prima portiune a traseului national Via Transilvanica ce pleaca din captul opus, din dreptul Manastirii Putna. VT este marcat cu litera T de culoare portocalie intr-un cerc alb cu contur portocaliu dar si prin borne de andezit care au diferite sculpturi pe ele.

Se urmeaza drumul betonat pana in dreptul pensiunii Dagida, de unde incepe drumul forestier Bercheza. In Iulie 2020, mare parte din drum a fost reamenajat in urma inundatiilor din Iunie 2020. Se merge pe drum, paralel cu paraul Bercheza, pana cand se termina drumul si incepe doar poteca prin padure. Odata cu terminarea drumului forestier, panta incepe sa se intensifice (dupa aproximativ 3-4 km).

Se urca sustinut pana intr-o sa impadurita. Aici ne intersectam cu traseul Banda Rosie ce marcheaza traseul de la Palma (Pasul Ciumarna) pana la Putna (in dreptul chiliei lui Daniil Sihastru). Din aceasta intersectie, cum ne uitam pe sensul de mers, in stanga daca se urmeaza traseul BR, se ajunge la Poiana Crucii, iar in drepta la Poiana la Mese.

De aici incepe o coborire sustinuta, putin abrupta inante de iesirea din padure. La iesirea din padure ne intersectam cu paraul Strujinoasa si drumul forestier cu acelasi nume. Se continua pe drum pana la intersectie cu paraul Putnisoara, unde imediat dupa, pe partea stanga, se afla cateva cabane ale Ocolului Silvic.

Se continua pe drumul forestier pana se ajunge la drumul betonat. Traseul marcat CA se opreste la intersectia paraului Putnisoara cu Putna, iar traseul VT merge pana la Manastirea Putna.

Etape

Manastirea Sucevita - Pensiunea Dagida - Capat drum forestier Bercheza - Saua dintre Poiana Crucii si Poiana la Mese - Capat drum forestier Strujinoasa - Intersectie paraie Putnisoara cu Strujinoasa - Inceput drum betonat Putna

Descriere
Observații

Pe partea cu cu paraul Strujinoasa, exista un semn de atentionare asupra ursilor pe timpul noptii.

Intre izvoarele celor 2 paraie (Bercheza si Strujinoasa) drumul este putin mai accidentat, fiind prezente si cateva doborituri. Cativa copaci cu indicatoarele CA sunt cazuti, dar orientare se face usor dupa marcajele VT.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu Sucevita - Putna pe valea Bercheza in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră