Touristik Label - 901MN55: Traseu Urlătoarea Clincii

Legătura Poiana Ciubotea - Cascada Urlătoarea Clincii
Traseul 55 Punct Roșu este un traseu care nu necesită mare efort, în urcare pe Muchia Urlătoarea Clincii până la cele 2 băncuțe de odihnă de lângă cascadă. Beneficiază de 2 izvoare și de puncte de belvedere din loc în loc. Poate fi un traseu potrivit și pentru familii, odată ce se ajunge în Poiana Ciubotea pe drumurile forestiere dinspre Șimon sau Poarta.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,34km
Durată
~1:00h
Urcare
250m
Coborâre
0m
Vârf
1361m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Cu 200 de metri mai jos de Baza Salvamont Ciubotea porneşte traseul 50 spre Muchia Clincii şi traseul 55 spre Urlătoarea Clincii. Poteca urcă continuu pe versantul drept (geografic) al Urlătorii Clincii. Continuăm urcarea şi după 40 de minute găsim un izvor, o bancă de belvedere şi alt izvor după bancă la 20 de metri. De aici se vede cascada de pe firul Urlătorii Mici. După al doilea izvor poteca mai merge câteva sute de metri şi se opreşte în firul Urlătorii Clincii.

Etape

Traseu Urlătoarea Clincii

Descriere

Traseul 55 PR este traseul de vizitare a Cascadei Urlătoarea Clincii, un traseu cu aprox. 250 m diferențe de nivel, în cca 1h. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Până la Baza Salvamont Ciubotea urmărim marcajul TG dinspre Bran (vezi descriere traseul 22), apoi lăsăm la stânga varianta PA (traseul 50) - ce urcă pe Culmea Clincea, prin Padina cu Apă. Străbatem o zonă sălbatică pe versantul drept (geografic) al Muchiei Urlătoarea Clincii. După cca 40 min găsim un izvor și o bancă de belvedere. După alți 20 m ajungem într-un punct de unde se vede cascada de pe firul Urlătorii Mici. După al doilea izvor poteca mai merge câteva sute de metri şi se opreşte în firul Urlătorii Clincii. Aflată într-o zonă extraordinar de frumoasă şi sălbatică, cascada Urlătoarea Clincii are o cădere de aprox.4 m.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu Urlătoarea Clincii în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră