Touristik Label - 901MN55: Traseu Urlătoarea Clincii

Traseul nr. 55 Punct Roșu este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, în urcare continuă pe Muchia Urlătoarea Clincii până la cele 2 bănci de odihnă de pe traseu. Beneficiază de 2 izvoare și de puncte de belvedere din loc în loc. Poate fi un traseu potrivit și pentru familii, odată ce se ajunge în Poiana Ciubotea pe drumurile forestiere dinspre Șimon sau Poarta.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,34km
Durată
~1:00h
Urcare
250m
Coborâre
0m
Vârf
1361m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Cu 200 de metri mai jos de Baza Salvamont Ciubotea porneşte traseul 50 spre Muchia Clincii şi traseul 55 spre Urlătoarea Clincii. Poteca urcă continuu pe versantul drept (geografic) al Urlătorii Clincii. Continuăm urcarea şi după 40 de minute găsim un izvor, o bancă de belvedere şi alt izvor după bancă la 20 de metri. De aici se vede cascada de pe firul Urlătorii Mici. După al doilea izvor poteca mai merge câteva sute de metri şi se opreşte în firul Urlătorii Clincii.

Etape

Traseu Urlătoarea Clincii

Descriere

 

Traseul nr.55 PR este traseul de vizitare a Cascadei Urlătoarea Clincii, care străbate o zonă sălbatică pe versantul drept (geografic) al Muchiei Urlătoarea Clincii, cu pornire din zona Salvamont Ciubotea. Continuăm urcarea şi după 40 de minute găsim un izvor și o bancă de belvedere. După alți 20 de metri și o altă bancă ajungem într-un punct de unde se vede cascada de pe firul Urlătorii Mici. După al doilea izvor poteca mai merge câteva sute de metri şi se opreşte în firul Urlătorii Clincii.

Aflată într-o zonă extraordinar de frumoasă şi de sălbatică cascada Urlătoarea Clincii are o cădere de aproximativ 4 metri. Traseul nu pune probleme nici unei categorii de drumeți.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Traseu Urlătoarea Clincii în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră