Touristik Label - 516MN18: traseul 17 PR - Hotel Rarău

Legătura Câmpulung Moldovenesc - Hotel Rarău (pe V. Limpedea)
Traseul 18 Cruce Galbenă este traseul de legătură dintre orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel alpin Rarău, urmând Valea Izvorul Alb pe fostul drum de acces auto la Hotelul Rarău, apoi lungul pârâului Limpedea până la șoseaua Chiril - Rarău (TransRarău).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,72km
Durată
2:30-4:00h
Urcare
959m
Coborâre
129m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul se desprinde din drumul de pe Izvorul Alb (traseul 17 PR) la kilometrul 3 de la Câmpulung Moldovenesc. Primii 2 km mergem printre terenuri îngrădite, case de vară, fânare, cabane, etc pe un drum accesibil pentru o mașină obişnuită, preferabil cu garda înaltă. Ajungem la un loc larg folosit pentru încărcarea lemnelor. De aici marcajul bine executat urmărește un labirint de drumuri de exploatare, în general de-a lungul pârâului Limpedea. Drumul devine potecă și după o tăietură de pădure poposim la un grohotiș sub un abrupt care pare a fi o fostă carieră de calcar. Aici cotim ușor stânga (SE), intrăm din nou în pădure și întâlnim o stâncă de pe care cade un fir de apă (un șipot), în dreapta căruia zărim o mică grotă. Poteca urcă apoi un prag stâncos pentru a ieși într-un drum ce are un traseu aproximativ  pe curba de nivel. Trecem pe lângă un izvor rece și după mai puţin de 500 m părăsim drumul spre dreapta (S) pe o potecă care urcă prin pădure. Ieşim la pășune și după o ultimă urcare scurtă poposim în Șaua Ciobanilor. De aici traseul urmează drumul tăiat în coasta muntelui spre Hotelul Rarău, alături de traseele 3 BR, 19 CR, 24 TR ș.a., după aproximativ 2 km.

Etape

traseul 17 PR - Valea Limpedea - Șaua Ciobanilor - Hotel Rarău

Descriere

 

Traseul 16.CG face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel alpin Rarău, în general de-a lungul pârâului Limpedea. Este un traseu destul de solicitant, cu o peste 900 m diferențe de nivel, în aprox. 3 - 4 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15).

Din capătul estic al orașului, pornim alături de marcajul PR (traseul 17), pe drumul ce urcă de-a lungul văii Izvorul Alb și depășim piscul semeț Piatra Buhei, o zonă de interes geologic și paleontologic, în versantul drept al pârâului. Piatra Buhei este acoperită parțial cu o pădure de amestec și înconjurată cu fânețe, pășuni și curți ale localnicilor, într-un peisaj armonios. 

După sectorul scurt Cheile Izvorului Alb, traseul CG se desprinde la stânga, urmând în pârâul Limpedea.prin plaiurile pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei. Străbatem apoi un labirint de drumuri de exploatare și intrăm pe poteca care ne conduce la un șipot frumos, lângă o mică grotă (zona Coada Peretelui)

Alternăm poteca prin pădure cu porțiuni de drum până în Șaua Ciobanilor, la drumul tăiat în coasta muntelui  - Transrarău, pe care îl urmăm aprox 2 km spre Hotelul Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

traseul 17 PR - Hotel Rarău în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră