Traseul 16.CG face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel alpin Rarău, în general de-a lungul pârâului Limpedea. Este un traseu destul de solicitant, cu o peste 900 m diferențe de nivel, în aprox. 3 - 4 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.
Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15).
Din capătul estic al orașului, pornim alături de marcajul PR (traseul 17), pe drumul ce urcă de-a lungul văii Izvorul Alb și depășim piscul semeț Piatra Buhei, o zonă de interes geologic și paleontologic, în versantul drept al pârâului. Piatra Buhei este acoperită parțial cu o pădure de amestec și înconjurată cu fânețe, pășuni și curți ale localnicilor, într-un peisaj armonios.
După sectorul scurt Cheile Izvorului Alb, traseul CG se desprinde la stânga, urmând în pârâul Limpedea.prin plaiurile pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei. Străbatem apoi un labirint de drumuri de exploatare și intrăm pe poteca care ne conduce la un șipot frumos, lângă o mică grotă (zona Coada Peretelui)
Alternăm poteca prin pădure cu porțiuni de drum până în Șaua Ciobanilor, la drumul tăiat în coasta muntelui - Transrarău, pe care îl urmăm aprox 2 km spre Hotelul Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.
Comentarii