Touristik Label - 716MN22: traseul 20 CA - Vf. Rarău

Legătura Pietrele Doamnei - Vf. Rarău
Traseul 22 Punct Albastru este traseul de legătură între varianta de acces la punctul de belvedere spre Pietrele Doamnei și Vârful Rarău. Un traseu ușor ce coboară prin pădure apoi urmează drumul de acces la antenele de comunicaţii de pe vârf.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,05km
Durată
0:30-1:00h
Urcare
97m
Coborâre
46m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Exista două trasee scurte de urcare la Vârful Rarău, ambele marcate cu PA. Traseul 22 pleacă din traseul 20 CA, chiar de la indicatorul de abatere spre punctul de belvedere. La început coborâm pe o potecă spre est, prin pădure. Atenţie, marcajul este aplicat pe copaci doar în acest sens de mers. După ieșirea din pădure - unde se află un panou informativ - ne orientăm după stâlpii de marcaj prin dreapta cabanei Meteo și în scurt timp ajungem la drumul cu traseele 3BR, 12TG, 18CG, 19CR. Mergem pe acest drum doar 50m și îl părăsim spre stânga (NE), trecem o mică culme înierbată și întâlnim celălalt traseu pentru vârf, care vine pe drumul de acces la antenele de comunicaţii. Urmăm acest drum lăsând pe dreapta o troiţă instalată chiar deasupra abruptului Pietrei Zimbrului. În doar 100 m părăsim drumul și după un ultim scurt urcuș ne aflăm pe vârful Rarău, unde este instalat un releu de comunicaţii - cel mai din dreapta (S) dintre cele șapte relee din zonă.

Etape

traseul 20 CA - Vf. Rarău

Descriere

 

Traseul 22 PA face legătura între Pietrele Doamnei și Vârful Rarău, trecând pe lângă cabana Meteo. Este un traseu ușor, în aprox. 1 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Traseul PA se desprinde din traseul de vizitare a Pietrelor Doamnei (traseul 20 CA), chiar de la indicatorul de urcare spre punctul de belvedere. Poteca PA coboară spre E prin pădure, iese la un panou informativ și urmează stâlpii de marcaj prin dreapta cabanei Meteo. În scurt timp, în apropierea unei troiţe, ni se alătură celălalt traseu spre vârf (traseul 21 PA), care vine pe drumul de acces la releele de comunicaţii. 

Ultimul segment lasă drumul la stânga și urcă direct la Vârful Rarău. Pe Vârful Rarău este instalat cel mai din dreapta (S) releu dintre cele șapte releele de comunicaţii din zonă. Vârful Rarău nu este spectaculos dar oferă priveliști frumoase.

Observații

În pădure marcajul este aplicat pe copaci doar în sensul de mers înspre Vf. Rarău.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

traseul 20 CA - Vf. Rarău in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră