Touristik Label - 925MN13: Turnu Ruieni - Culmea Cerbului - Vf. Bătrânului - Turnu Ruieni

0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
17,77km
Durată
7:00-7:30h
Urcare
863m
Coborâre
872m

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu de tip circuit cu pornire din Turnu Ruieni şi urmăreşte vizitarea donjonului medieval. Pe porţiunea Turnu Ruieni-Vârful Bătrânului traseul este comun cu ruta TG care de la vârf coboară spre Măru. De la Primăria Turnu Ruieni înaintăm spre Borlova 50 m până la o bifurcaţie şi urmăm marcajele care însoţesc un drum pietruit la stânga. Urmărim marcajele până la ieşirea din sat, unde trecem un pod. Urmează două intersecţii, la prima intersecţie ne păstrăm direcţia de mers iar la a doua intersecţie alegem drumul în urcare uşoară din partea stângă. Urmează un urcuş de aproximativ 1,5 km până la donjonul medieval, un excelent punct de observare spre satele de pe Valea Sebeşului sau spre Muntele Mic şi Muntele Ţarcu. Odată ajunşi la donjon, urmăm drumul de culme. Urmează o alternanţă a zonelor cu poieni, pădure şi ocazional defrişări. În zonele cu defrişare, multitudinea de drumuri forestiere determină o orientare mai dificilă în teren. După alţi 7 km parcurşi, din apropierea Vârfului Bătrânului, marcajul TG care ne-a însoţit până aici coboară spre Măru. Traseul PR în schimb urmăreşte drumurile forestiere care coboară spre Valea Mâloasă. Odată ajunşi pe drumul care însoţeşte malul drept al văii, avem de coborât 6 km până la drumul judeţean. De aici, facem stânga şi continuăm spre Turnu Ruieni, punctul de pornire în acest circuit.

Etape

Turnu Ruieni - Donjonul medieval - Culmea Turnului - Poiana Lazu - Culmea Cerbului - Vf. Bătrânului - Valea Mâloasa - DJ 608A - Turnu Ruieni

Observații

Marcaj deficitar până la donjonul medieval, apoi marcaj rar până pe Culmea Cerbului. Marcajul este din nou bun pe Valea Măloasa.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Turnu Ruieni - Culmea Cerbului - Vf. Bătrânului - Turnu Ruieni in Caraş-Severin, Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră