Touristik Label - 611MN16: Uzina - Chirilești - Moara de Pădure (La Poruţ)

Legătura Valea Someșului Rece - La Poruţ, pe la Cetatea Lita
Traseul 16 Cruce Roșie este traseul de legătură între V. Someșului Rece (Uzina) și Moara de Pădure, pe culmile aflate deasupra bazinului V. Ierii și Hășdate. Putem trece pe la rezervația Corabia, Mănăstirea Muntele Rece și Cetatea Lita (Liteni). Priveliști spre Creasta Plopilor, cătunele Arsuri, Păltinei și Dodești, Cheile Turzii, Valea Ierii și cetatea Liteni. Se pot face scurte plimbări în circuit, pe sectoare în combinaţii cu trasee nemarcate.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
19,95km
Durată
6:00-7:00h
Urcare
1180m
Coborâre
1121m
Vârf
1109m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu ce face legătura între Valea Someșului Rece și Valea Ierii. De la Uzina și până la Mănăstirea Muntele Rece nu mai există nici un marcaj vizibil. Pornim de la confluenţa Someșului Rece cu valea Bârlogu. Ne orientăm după panoul informativ referitor la rezervaţia naturală Corabia, mon...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Uzina - Valea Someșului Rece - Muntele Corabia - Chirilești - Muntele Rece - Plopi - Cetatea Lita - Moara de Pădure (La Poruţ)

Descriere

 

Traseul 16 CR face legătura dintre V. Someșului Rece și Moara de Pădure, pe culmea dintre Mănăstirea Muntele Rece și Cetatea Liteni. Este un traseu destul de solicitant, lung, cu pe...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Între sat Uzina și Mănăstirea Muntele Rece marcajele CR lipsesc. Pe anumite segmente între Mănăstirea Muntele Rece și Cetatea Lita, marcajele sunt rare și trebuie atenţie la orientare. Traseul este accesibil iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Uzina - Chirilești - Moara de Pădure (La Poruţ) în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră