Touristik Label - 507MN76: V. Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa

Legătura Valea Sebeşului - Cantonul Rudăriţa, peste Culmea Văcarea Mică
Traseul 76 Cruce Galbenă este traseul de legătură între Valea Sebeşului și Cantonul Rudăriţa, folosind drumuri forestiere, recomandat pentru cicloturism. Se poate reveni spre localitatea Făgăraș peste culmea Plaiul cel Mare (TG) sau se poate ajunge la Cabana Plaiul Foii (BR). Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
10,21km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
550m
Coborâre
350m
Vârf
1412m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu accesibil pentru cicloturism. Din Valea Sebeşului, după ce trecem de o microhidrocentrală, înainte de podul peste Sebeş, intrăm pe dumul forestier de pe Valea Fântânele, spre est. Ţinem drumul principal, la început drept, spre est, pe firul văi, apoi după o serpentină spre nord facem o voltă largă, după care continuăm spre est pe lângă o cabană de vânătoare, până când ajungem în creastă, în apropiere de Vf. Văcărea Mică. Aici intersectăm TG care coboară din zona Vf. Comisu. Putem urca pe TG până în creasta principală, în Şaua Comisu, sau putem continuă spre nord pe traseu comun cu TG până în Şaua Nămăii. De aici, putem continua către nord pe TG până în localitatea Mărgineni sau coborâm pe drumul forestier către est, până la Cantonul Rudăriţa.

Etape

Valea Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa

Descriere

Traseul 76 CG face legătura între Valea Sebeşului și Cantonul Rudăriţa, trecând peste Culmea Văcarea Mică. Folosește drumuri forestiere - accesibil MTB. Este un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel (500 m), în cca. 3-4 h de drumeție. 

Porninm de pe valea Sebeșului de la confluența cu valea Fântânele, unde se ajunge dinspre Făgăraș, urmând firul văii cca. 25 de km pe marcaj TA (traseul 75), cu o bicicletă de munte. După ce trecem de o microhidrocentrală, cotim spre E și urmăm drumul forestier de pe Valea Fântânele, la început pe firul văii, apoi în serpentine, spre Muntele Văcarea Mică.

După ce trecem de o cabană de vânătoare, ajungem în creastă, în apropiere de Vârful Văcărea Mică, unde întâlnim marcajul TG (traseul 77) - ce urcă de aici la dreapta, mai departe, până în apropiere de creasta principală, sub Vf. Comisu, cu vedere spre Lacul de acumulare Pecineagu. Coborâm spre N, până în Şaua Nămăii, de unde putem reveni spre Făgăraș, peste culmea Plaiul cel Mare, dacă urmăm în față, traseul TG.

Din Șaua Nămăii (1337 m) CG urmează un alt drum forestier la dreapta, spre Cantonul Rudăriţa, în primă fază pe firul unui pârâiaș (Valea Băițelor), apoi pe drumul forestier de pe valea Cenușa. De la Canton Rudărița, putem continua pe BR (traseul 1) până la Cabana Plaiul Foii.

Observații

Marcaj bun. Traseu periculos iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

V. Sebeşului - Şaua Nămăii - Cantonul Rudăriţa in Braşov, Făgăraş is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră