Touristik Label - 1201MN52: Valea Bângăleasa - Vârful Bucşa

Legătura Moieciu (Valea Bârgăleasa) - Vârful Bucșa
Traseul 52 Triunghi Roșu pornește de la intersecţia Văilor Grohotişu şi Bărbuleţu și urcă pe piciorul Culmii Grohotișului, cu perspective asupra Abruptului Grohotiș (Colții Țapului). O urcare solicitantă care ne scoate la golul alpin și apoi pe Vârful Bucșa (1848 m).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
3,11km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
650m
Coborâre
0m
Vârf
1830m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Moeciu de Sus urmăm Valea Bângăleasa până la intersecţia Văilor Grohotişu şi Bărbuleţu. Mergem circa 300 m pe Valea Bărbuleţu şi apoi începem să urcăm în stânga pe Piciorul Bucşa constant şi abrupt 1-1 ½ ore. Ieşim din pădure într-un culoar ce urcă mereu pe linia de interfluviu. De la capătul culoarului mai mergem prin pădure şi ieşim la golul alpin la circa 1650 m altitudine. De aici urcăm pe aceeaşi linie a interfluviului prin pajiste alpină până în Vârful Bucşa (1846 m).

Etape

Valea Bângăleasa - Culmea Bucşa - Vârful Bucşa

Descriere

 

Traseul 52 TR face legătura între Valea Bârgăleasa și Vârful Bucșa, pe un traseu destul de solicitant, cu peste 650 m diferențe de nivel, în cca 3 h de drumeție.  Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Poteca pornește de la intersecţia Văilor Grohotişu şi Bărbuleţu, în apropierea unui canton părăsit, unde lăsăm la stânga varianta CR (traseul 29) - dinspre Moieciu de Sus, spre Cabana Padina, prin Șaua Strunga. Piciorul de munte care urcă pe Culmea Grohotișului este la început destul de abrupt, apoi se mai domolește. Trecem prin două mici poieni, de unde printre conifere putem observa puțin din Abruptul Grohotiș, cu Colții Țapului.

Continuăm prin pajiști de rododendron și afine, ieșim la golul alpin și atingem Șaua Bucșa (cca 1800 m), într-un loc plat și verde. De aici vedem spinările Leaotei, ce se întind mult spre SV. Cu un ultim efort, începem urcușul de 30 min spre Vârful Bucșa (1846 m) În depărtare, spre vest, admirăm Bucegii. Putem continuă la stânga pe traseul principal BR (traseul 30) spre Refugiul Strunga (pe sub Strungile Mici) sau la dreapta spre Leaota, până în Curmătura Fiarelor, de unde ținem traseul de creastă al Munților Leaota (traseul 58)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Bângăleasa - Vârful Bucşa în Braşov, Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră