Touristik Label - 1201MN52: Valea Bângăleasa - Vârful Bucşa

Traseul nr. 52 Triunghi Roșu este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aproape 700 de m, într-o urcare continuă de 3 ore de drumeție. Poteca urcă pe piciorul Culmii Grohotișului, cu perspective asupra Abruptului Grohotiș din loc în loc, apoi iese în gol alpin și urcă pe Vârful Bucșa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
3,11km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
650m
Coborâre
0m
Vârf
1830m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Moeciu de Sus urmăm Valea Bângăleasa până la intersecţia Văilor Grohotişu şi Bărbuleţu. Mergem circa 300 m pe Valea Bărbuleţu şi apoi începem să urcăm în stânga pe Piciorul Bucşa constant şi abrupt 1-1 ½ ore. Ieşim din pădure într-un culoar ce urcă mereu pe linia de interfluviu. De la capătul culoarului mai mergem prin pădure şi ieşim la golul alpin la circa 1650 m altitudine. De aici urcăm pe aceeaşi linie a interfluviului prin pajiste alpină până în Vârful Bucşa (1846 m).

Etape

Valea Bângăleasa - Culmea Bucşa - Vârful Bucşa

Descriere

 

Traseul 52 TR este un traseu de legătură, ce se dezlipește din Traseul 29 (Moieciu de Sus - Cabana Padina) și urcă pe Vârful Bucşa 1846 m (legătura cu traseul 30). Poteca pornește de la intersecţia Văilor Grohotişu şi Bărbuleţu, în apropierea unui canton părăsit.

Piciorul de munte care urcă pe Culmea Grohotișului este la început destul de abrupt, apoi se mai domolește, trece prin două mici poieni, iar printre conifere se observă puțin din Abruptul Grohotiș. Ieșim în gol alpin, prin pajiști de rododendron și afine, atingând Șaua Bucșa, pe la 1800 de metri, într-un loc plat și verde. De aici vedem spinările Leaotei, ce se întind mult spre sud-vest. Urcușul de 30 de minute spre Vârful Bucșa, 1846 metri, este un ultim efort mai considerabil. În depărtare, spre vest, se zărește și falnicul Bucegi.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Bângăleasa - Vârful Bucşa în Braşov, Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră