Touristik Label - 1102MN06: Valea Bârsa Mare-Refugiul Diana

Legătura Plaiul Foii - Refugiul Diana
Traseul nr. 6 Triunghi Galben este un traseu mediu, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de cca. 700 de m, într-o urcare de 2-3 h pe Valea Urșilor, de unde, din loc în loc, ni se dezvăluie impunătoarea Creastă Nordică a Pietrei Craiului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
2,86km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
650m
Coborâre
0m
Vârf
1484m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

La circa 1000 de metri în aval de cabana Plaiul Foii, pe Bârsa Mare, (prima parte a traseului 36) găsim săgeata indicatoare spre refugiul Diana (2½ ore). Urmăm drumul de TAF ce face stânga peste apa din Valea Ciorânga Mare care adună apele Padinii lui Râie şi ale Văii Urşilor şi printr-o pajişte lungă urcăm spre firul Văii Urşilor. Atenţie: avem izvor potabil la intersecţia cu apa menţionată! După circa 15 minute de mers părăsim poiana şi intrăm în întunecata Vale a Urşilor pe care urcăm neîntrerupt. După 800 de metri de urcat găsim un izvor temporar şi continuăm printre copaci căzuţi. După 500 de metri (150 de metri diferenţă de nivel) trecem printre primii pereţi de stâncă ce formează uneori mici grote. De la circa 1280 de metri urcăm mereu până în Poiana Curmătura Prăpăstiilor (1510 m) unde găsim refugiul semisferic Diana (legătură cu traseele 10 şi 15).

Etape

Valea Bârsa Mare - Valea Urşilor - Refugiul Diana (1510 m)

Descriere

 

Traseul nr 6 TG leagă Cabana Plaiul Foii de Refugiul Diana (legătură cu traseele 10 şi 15) pe Valea Urşilor. La circa 1000 de metri în aval de cabana Plaiul Foii, pe Bârsa Mare, găsim săgeata indicatoare  - spre refugiul Diana 2.5 h. 

Marcajul continuă printr-o pajişte lungă spre firul Văii Urşilor, traversând Valea Ciorânga Mare, unde avem un izvor potabil. După circa 15 min. de mers părăsim poiana şi intrăm în întunecata Vale a Urşilor pe care urcăm neîntrerupt. După 800 de mi de urcat, găsim un izvor temporar şi continuăm printre copaci căzuţi. După alți 150 de metri diferenţă de nivel, dăm de niște pereţi de stâncă ce formează mici grote și continuăm în urcare până în Poiana Curmătura Prăpăstiilor (1510 m), unde găsim refugiul semisferic Diana. Dacă urcați la un punct de belvedere din apropiere veți vedea  împrejurimile, adică pe unde ați urcat, Plaiul Foii și orașul Zărnești.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Bârsa Mare-Refugiul Diana în Braşov, Piatra Craiului este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră