Touristik Label - 617MN38: Valea Leucii - Cascada Dibarţ

Legătura Valea Leucii - Cascada Dibarţ - Cimitirul de Vagonete
Traseul 37 Cruce Roșie este traseul de vizitare a Cascadei Dibarţ - o frumoasă cădere în două trepte, înconjurată de stâncărie, sub creasta principală a Bihorului. Accesibilă din Valea Leucii, amonte de satul Lazuri. Putem continuă spre Cimitirul de Vagonete.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
0,67km
Durată
0:30-0:45h
Urcare
125m
Coborâre
24m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la confluenţa Văii Vacii cu Valea Dibarţului, de unde se formează Valea Leucii. Ne angajăm pe o potecă strâmtă de-a lungul Văii Dibarţului (prin stânga văii cum urcăm) şi urcăm continuu până la cele trei ramificaţii ale traseului care ne conduc la cele două praguri ale Cascadei Dibarţ, în partea superioară şi în partea inferioară a cascadei.

Etape

Valea Leucii - Valea Dibarţului - Cascada Dibarţ

Descriere

 

Traseul 38 CR este traseul de acces la Cascada Dibarţ, de pe valea omonimă, o cădere de apă fermecătoare în două trepte. Este un traseu relativ ușor, recent amenajat, accesibil în cca. 30  - 45 min de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pornim de la obârșia Valea Leucii, respectiv la confluenţa Văii Vacii cu Valea Dibarţului, pe o potecă strâmtă de-a lungul Văii Dibarţului, versantul stâng. Poteca ne conduce cca. 500 de m la cele trei ramificaţii ale traseului (lângă prima cascadă). După câțiva zeci de m se ajunge la a doua cascadă, cu o cădere de peste 10 m. Accesul spre ambele cascade se face separat, marcat CR. 

Urcând în amonte circa 1,2 km și traversând firul apei repetat, putem ajunge la primele cuve de vagonete de mină, aduse de viituri și îngropate parțial în aluviuni, sub Vf. Piatra Aradului (Cimitirul de Vagonete). Acestea provin de la halda de steril situată mai sus, unde se mai pot observa numeroase componente de vagonete și alte instalații miniere.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Leucii - Cascada Dibarţ în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră