Touristik Label - 1001MN48: Valea Mălăieşti - Şaua Brâna Caprelor

Poteca Brâna Caprelor - creasta Bucșoiu
Traseul 48 Triunghi Albastru leagă Valea Mălăiești de creasta Bucşoiului,. străbătând Brâna Caprelor. Poteca îngustă de sub peretele stâncos păstrează apă chiar și primăvara, fiind alunecoasă și expusă. Priveliști spre căldările glaciară ale Văii Mălăieşti, Bucșoiu și culmea Bucegilor de la Omu până la Scara, Postăvaru și Valea Diham.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
1,86km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
380m
Coborâre
0m
Vârf
2290m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din a doua căldare glaciară a Văii Mălăieşti. Parcurgem platoul glaciar spre est şi urcăm în serpentine pe piciorul drept (geografic) al Văii Caprelor. Într-un horn de 10-12 m folosim lanţurile, continuăm pe picior şi aproximativ la cota 2100 m facem stânga pe brâna propriu-zisă. Urcăm pe poteca ce traversează alternativ pajişti agăţate pe treapta înierbată şi vâlcele ce se adâncesc spre Valea Mălăieşti. După urcuşul solicitant ajungem în şaua stâncoasă Brâna Caprelor de la 2285 m.

Etape

Valea Mălăieşti - Brâna Caprelor - Şaua Brâna Caprelor

Descriere

Traseul 48 TA face legătura între Valea Mălăiești și creasta Bucşoiului, pe Brâna Caprelor. Un traseu scurt, dar solicitant, cu peste 700 m diferențe de nivel, echipat cu un sector de lanțuri, accerisil în aprox. 2 h de drumeție. Iarna - interzis.

Traseul pe Brâna Caprelor este unul spectaculos, nerecomandat cardiacilor sau celor cu probleme de înălțime, dar perspectiva celor 700 m de abrupt la picioare, e greu de egalat între traseele montane marcate din țară. 

Traseul porneşte din a doua căldare glaciară a Văii Mălăieşti, unde lăsăm traseul BA (traseul 2) - prin Hornul Mare spre Omu în față.  Pentru a ajunge aici, de la Cabana Mălăieşti urcăm cca 45 min până la baza traseului. Începem o urcare solicitantă pe piciorul stâng al Văii Caprelor, apoi străbatem o porțiune cu cabluri de unde se vede superb Valea Mălăiești, Bucșoiu și culmea Bucegilor de la Omu până la Scara. 

După un urcuș solicitant ajungem în şaua stâncoasă Brâna Caprelor (2285 m), ce marchează sfârşitul brânei şi accesul pe creasta Bucşoiului, cu marcaj BR (traseul 11) - pe Drumul lui Deubel. Putem reveni la Cabana Mălăieși, coborân în Șaua Mălăiești și urmând apoi marcajul TR (traseul 9) - pe Traseul Take Ionescu.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Mălăieşti - Şaua Brâna Caprelor în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră