Touristik Label - 1001MN48: Valea Mălăieşti - Şaua Brâna Caprelor

Poteca Brâna Caprelor
Traseul 48 Triunghi Albastru este un traseu mediu / dificil, de legătură între Valea Mălăiești și creasta Bucşoiului pe o potecă îngustă, nerecomandată celor cu frică de înălțime, dar de un real spectacol montan.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
1,86km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
380m
Coborâre
0m
Vârf
2290m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din a doua căldare glaciară a Văii Mălăieşti. Parcurgem platoul glaciar spre est şi urcăm în serpentine pe piciorul drept (geografic) al Văii Caprelor. Într-un horn de 10-12 m folosim lanţurile, continuăm pe picior şi aproximativ la cota 2100 m facem stânga pe brâna propriu-zisă. Urcăm pe poteca ce traversează alternativ pajişti agăţate pe treapta înierbată şi vâlcele ce se adâncesc spre Valea Mălăieşti. După urcuşul solicitant ajungem în şaua stâncoasă Brâna Caprelor de la 2285 m.

Etape

Valea Mălăieşti - Brâna Caprelor - Şaua Brâna Caprelor

Descriere

Un traseu de legătură ce unește Valea Mălăiești de Șaua Brâna Caprelor și mai departe spre Take Ionescu sau Vârful Omu, de un spectacol fascinant. Traseul pe Brâna Caprelor este unul spectaculos, nerecomandat cardiacilor sau celor cu probleme de înălțime, iar perspectiva celor 700 de m de abrupt la picioare, e greu de egalat între traseele montane marcate din țară. 

Traseul porneşte din a doua căldare glaciară a Văii Mălăieşti, din traseul 2 BA (ce face legătura între Mălăiești și Omu). Pentru a ajunge aici, de la Cabana Mălăieşti se urcă circa 45-50 de minute până la baza traseului. 

Urmează o porțiune mai solicitantă cu cabluri de unde se vede superb Postăvaru, Valea Mălăiești, Bucșoiu și culmea Bucegilor de la Omu la Scara. 

După un urcuș solicitant ajungem în şaua stâncoasă Brâna Caprelor de la 2285 m, ce marchează sfârşitul brânei şi accesul în traseul 11 (bandă roşie) de pe creasta Bucşoiului.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Mălăieşti - Şaua Brâna Caprelor în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră