Touristik Label - 1007MN60: Valea Sâmbetei - Piatra Caprei - Căldarea sub Cheia Bândei

Legătura Valea Sâmbetei - Cheia Bândei, pe sub Piatra Caprei
Traseul 60 Triunghi Albastru este traseul de vizitare a stâncii Piatra Caprei, o zonă care arată ca Piatra Craiului în miniatură, cu multe vâlcele și grohotiș. Potecă sălbatică, invadată de vegetație poate pune probleme de orientare. Priveliști spre Muchia Drăguș, abruptul Piatra Caprei, Vf. Cheia Bândei și Fereastra Mare a Sâmbetei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
4,00km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
889m
Coborâre
342m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Valea Sâmbetei, aproape de intrarea în golul alpin, se bifurcă spre est traseul care urcă spre Piatra Caprei. Traversăm râul şi urcăm pieptiş pe marginea unui vâlcel. În partea superioară intrăm într-o zonă cu jnepeniş şi ne îndreptăm în traversare ascendentă către SE, pe sub peretele masiv d...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Valea Sâmbetei - Piatra Caprei - Căldarea sub Cheia Bândei

Descriere

Traseul 60 TA leagă valea Sâmbetei de poteca spre Vârful Cheia Bândei, trecând pe sub abruptul Piatra Caprei. Deși scurt, este un traseu destul de dificil, sălbatic, cu peste 1000 m diferențe de nivel, în aprox. 3 h. Nerecomandat iarna - traversează zone expuse. 

Traseul pornește din v...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Valea Sâmbetei - Piatra Caprei - Căldarea sub Cheia Bândei în Braşov, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră