Sugestii de drumeție în Apuseni cu copii 4-5 ani

Undefined
Forums: 

Salutare.

Intenționez să-mi duc familia (soția și copiii) într-o plimbare de 4-5 zile în Apuseni, zona Scărișoara-Arieșeni.

Dorința este de a avea zilnic câte 1-2 trasee relativ scurte și ușoare spre mediu, pentru a putea face față băiatul de 4 ani.

Cazarea nu este o problemă, sunt dispus să merg cu mașina spre/dinspre trasee oriunde în zonă.

Ceva sugestii de trasee, vă rog?

muntii nostri's picture

Bună ziua! 

Langă Scărișoara aveți Cheile Albacului și Cheile Mândruțului.

În zona Gârda - sat Ghețar, puteti vizita Peștera Poarta lui Ionele, Cheile Ordâncușei, Ghețarul de la Scărișoara.

Mai sus de cătunul Casa de Piatră, pe Valea Gârda Seacă, aveți Cheile Gârdișoarei cu Peștera Coiba Mică și Coiba Mare, Ghețarul de la Vârtop 

Din Arieșeni puteți ajunge la Cascada Pătrăhăițești sau pe Vf. Bihor. Tot în zonă e și Cascada Vârciorog.

Mai multe obiective găsiți pe harta de drumeție MN17 - Harta de drumeție a Munţilor BIHOR - PLATOUL PADIȘ https://muntii-nostri.ro/ro/productdisplay/mn17-harta-de-drumetie-muntilor-bihor-platoul-padis

 

Iulian Ignat's picture

Super! Mulțumesc!

Hercule's picture

Se mai poate merge cu copil mic la Groapa Ruginoasa (urcare pe CR nu pe BG care e mai abrupt). Varful Bihor mi se pare prea mult pentru un copil de 4 ani. Eventual urcat cu masina cat permite drumul spre eolienele de la Cucurbata MIca si doar de acolo pe jos.

In functie de drumul de intoarcere, spre sud, valea Ariesului Mic e o optiune foarte buna, se poate vizita casa memoriala Avram Iancu, dealul cu melci, cascada Pisoaia Vidrei. Pe aici ar mai fi o optiune de urcat spre varful Gaina Cruce. Drumul forestier o ia pe valea Utului si ajunge pana sus pe varf, langa statuia lui Avram Iancu. Starea drumului forestier e destul de buna, anul trecut s-a largit si compactat partea superioara. Anul asta nu am apucat sa verific, din cauza pandemiei s-a anulat targul fetelor de la Muntele Gaina.

Tot mergand inspre sud mai aveti acces spre Rosia Montana cu mai multe obiective. Apoi se mai poate vizita muzeul aurului de la Brad, mormantul lui Avram Iancu de la Tebea sau o scurta drumetie pe muntele Vulcan. Se mai poate vedea casa memoriala Crisan. Casa memoriala Closca din Carpinis e tot in drum dar e greu de nimerit si daca retin bine e intr-o curte privata.

Mergand spre nord, din Albac se poate alege traversarea muntilor prin pasul Ursoaia (soseaua Transursoaia), se poate urca la casa memoriala Horea din Fericet, manastirea Albac, Drumul ajunge la lacul Fantanele/statiunea Belis unde sunt cateva optiuni de relaxare cu copiii.