Trasee gpx kml kmz

Undefined
Forums: 

Până de curând puteam să imi planific turele pe google earth descărcind mai multe trasee în format kml/kmz. Văd că acum nu se mai pot descărca aceste fisiere.

 E un accident oare sau s-a terminat promovarea site-ului?

Sper sa fie un accident...

 

 

imanolescu's picture

Traseele GPX si echivalente nu se mai pot descarca incepand cu MN25. Este decizia Schubert&Franzke despre care s-a discutat mult pe Facebook, iar parerile sunt impartite.

Eu as zice ca ce am primit pana acum a fost bonus pentru care sa zicem mersi. Desi utilitatea lor e relativa in afara aplicatiei, uneori traseele GPX pot fi de folos pentru un studiu mai detaliat al unui traseu. Eventual ar trebui sa fie disponibile contra cost.

Ar trebui sa inteleaga toata lumea ca pentru a-si sustine activitatea, S&F trebuie sa vanda harti, restul e bonus. Pe de alta parte si S&F ar trebui sa inteleaga pozitia utilizatorilor care odata obisnuiti cu ceva s-au trezit dintr-o data fara jucarii (aici se include si schimbarea aplicatiei). De aici discutiile de pe FB intra de multe ori in ridicol, fapt accentuat si de o usoara lipsa de tact a persoanei S&F responsabile cu comunicarea externa.

Oricum ar fi, cu GPX sau fara, eu le urez S&F mult succes in activitatea viitoare. Mai e de cartografiat mai mult decat ce a fost scos pana acum.

muntii nostri's picture

 

Politica editurii privind descărcarea traseelor gpx. de pe site-ul Munții Noștri s-a modificat, având în vedere că se dorește utilizarea aplicației Munții Noștri care conține aceste trasee.

Aveți posibilitatea de a crea un traseu în contul dvs cu funcția Magnet Tool și apoi, după salvare și aprobare de către admin, traseul nou creat se poate downloada, imprima, personaliza din nou etc.

În aplicația Munții Noștri aveți posibilitatea de a downloada doar traseele Munții Noștri, pentru uz în aplicație. Navigarea în teren pe baza traseului descarcat, funcționează și în modul offline.

În cazul în care aveți nelămuriri, nu ezitați să ne contactați pe adresa de mail office@schubert-franzke.ro

alveskan47's picture

O decizie efectiv idioata. Track-ul gpx unoeri salveaza vieti.

muntii nostri's picture

Trackurile răman disponibile în aplicație pentru navigare offline, pe bază de cont Explorator.

Cu 20 lei Abonament 3 luni aveți acces la peste 1000 de track-uri înregistrate de colegii noștri în teren și verificate de Salvamont. Deci sigure. :)

Trebuie să ne recuperăm investițiile ca să putem înregistra noi trasee și edita noi hărți. Așa funcționează un proiect durabil.

Mihai Nicodim Toader's picture

Bravo, felicitari pentru proiect.

Dar sa nu pot downloada un amarat de gpx pentru al incarca in ciclocomputerul garmin? Trebuie sa fac totul manual si sa reconstruiesc un traseul in outdootactive sa am un ghid bun.

Imi pare rau dar trebuie tineul pasul cu toate tehnologiile.