Touristik Label - 811MN18: Moara de Pădure (La Poruţ) - Cetatea Lita - Moara de Pădure (La DJ 107N)

Traseul de vizitare Cetatea Lita (Liteni)
Traseul 18 Punct Galben este traseul de vizitare a ruinelor Cetăţii Lita, cu plecare și întoarcere în localitatea Moara de Pădure. Ruinele cetății Liteni / Lita sunt printre cele mai pitorești ruine medievale din Transilvania.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,06km
Durată
~2:30h
Urcare
280m
Coborâre
280m
Vârf
780m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu de vizitare a ruinelor Cetăţii Lita, cu plecare și întoarcere în localitatea Moara de Pădure. Traseul pornește din Moara de Pădure, din locul numit La Poruţ, din dreptul unui stâlp de curent pe care se află marcajele. Tot în acest loc se află și capetele pentru traseele cu numerele...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Moara de Pădure (La Poruţ) - Cetatea Lita - Moara de Pădure (La DJ 107N)

Descriere

 

Traseul 18 PG face legătura între Moara de Pădure și ruinele Cetăţii Lita, amplasată într-un cadru natural foarte pitoresc. Este un traseu relativ ușor, în aprox. 2.5 h de drumeție,...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Pe anumite segmente între Moara de Pădure (La Poruţ) și Cetatea Lita, marcajele PG sunt greu vizibile pe stâncile de calcar. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Moara de Pădure (La Poruţ) - Cetatea Lita - Moara de Pădure (La DJ 107N) în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Andrei Mateiu

Merita!

imaginea utilizatorului Cosmin Cluj 2020

Placut, mai curand nivel de dificultate usor decat mediu, de parcurs si cu copii (daca se rezolva problema masinii, la intoarcere nu e recomndat sa se faca pe carosabil cu cei mici)

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului JoaoSatan

Mai 2022. Am facut traseul invers decat este descris cu caine (labrador) si bebe (9 luni). Am lasat masina la drum si am urcat. Am trecut de captarea de apa fara sa vedem vreun marcaj. Am continuat in sus pe drum, practic am ocolit putin, insa am ajuns in coama, in traseul de cicloturism (mult spus traseu.. un drum forestier de fapt), De la primele pietre mari, apar si marcajele, destul de sterse. Am continuat pe marcaj pana la cetate, drum placut, cat de cat pe curba de nivel (mai urca si coboara). La cetate e o urcare putin abrupta si alunecoasa. Intoarcerea a fost pe acelasi drum, insa de la ultimii bolovani am facut dreapta spre captarea de apa.. am gasit 2 marcaje.. insa nici unul vizibil din drumul forestier. cu caine, bebe, urcat pe cetate, aproximativ 3 ore jumate.

Ar fi utila o parcare si niste semne la DJ, mi se pare mult mai placut si frumos traseul de aici.. practic cetatea e punctul final.. apoi numai la vale. (si poate ceva o poteca alternativa prin spatele caselor sau traservat DJ si mers pe langa Iara.. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua.

Marcarea traseelor și omologarea lor revine în seama asociațiilor / ONG-urilor cu profil outddor în colaborare cu Salvamont. Noi doar cartografiem zona și parcurgem traseul pentru a oferi track-ul final necesar deplasării, adiacent hărții turistice format hârtie.

Toate cele bune!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului JoaoSatan

Inca o chestie. Nu uitati crema de plaja.. tot traseul e prin soare.. iar umbra gasiti.. poate.. la 2 3 tufe mai mari.. 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră