Gânduri pentru Noul An. La mulți ani 2019!

Anul 2018 a fost un an provocator. Să fie un 2019 cel puțin la fel de reușit!
 cover

 

Salutare și bine v-am găsit în Noul An!

Anul 2018 a însemnat un an de bun augur, prolific și inovativ pentru noi. Ținem să vă mulțumim tuturor pentru sprijin, feedback, implicare și colaborări.

Pe parcursul anului ce s-a încheiat în forță cu lansarea celei de-a 20-a hărți (un număr frumos de care suntem mândri), am reușit să scoatem de la tipar nu mai puțin de 6 noi zone de interes montan:

➡️MN 15 Munții Călimani https://bit.ly/2A75530

➡️MN 16 Munții Rarău-Giumalău-Tarnița https://bit.ly/2GiSoXY

➡️MN 17 Munții Bihor - Platoul Padiș https://bit.ly/2Vt3mxh

➡️MN 18 Masivul Cozia https://bit.ly/2CeSBrj

➡️MN 19 Munţii Giurgeu - Hăşmaş https://bit.ly/2OqsN2Y

➡️MN 20 Munţii Gutâiului - disponibilă momentan doar în librăriile partenere.

La acestea s-a adăugat și ediția recompletată MN 01 Munții Bucegi-Leaota https://bit.ly/2QdbZwu

Pe lângă acest lucru, ne-am dedicat timp și resurse considerabile pentru schimbarea vechiului site într-un portal cu carusel de activități montane adaptate noului mileniu și tehnologiei actuale utilizate de către iubitorii muntelui. Unele ne-au ieșit altele nu. Fiind un proiect, lansarea acestuia a venit și cu probleme, o bună parte din fanii noștri nefiind obișnuiți cu funcționalitatea lui și cu noul look. S-au primit multe sugestii, s-au raportat erori și ținem să vă mulțumim pentru implicare. Trăgând linie, a fost un an provocator de ambele părți.

Ca minusuri, principala noastră mâhnire a fost incompatibilitatea ultimei versiuni a aplicației Munții Noștri pe Android (1.4.2), versiune care s-a dovedit nefuncțională pe unele dispozitive (mărci de telefon). Am luat decizia să nu mai investim în rezolvarea acestei probleme întrucât lucrăm deja la o nouă versiune asemănătoare noului portal.

Dacă te numeri printre cei care au probleme cu versiunea 1.4.2 a aplicației Munții Noștri, am detaliat ce e de făcut într-o notă ➡️https://bit.ly/2QkvQpx.

Așadar, 2019 înseamnă un nou an de schimbări, principalul obiectiv fiind lansarea noii aplicații Munții Noștri într-un format nou, asemănător portalului.

Evident, vom continua să lucrăm la noi hărți de drumeție și sperăm ca până la sfârșitul anului să publicăm și alte noi ediții:

➡️MN 08 Munții Maramureșului, ediția a 2-a

➡️MN Harghita, MN Șureanu

➡️MN Cindrel, MN Godeanu-Țarcu-Muntele Mic, MN Buzău, MN Vrancei.

Vă reamintim că aceste ediții viitoare se bazează pe sondajele de opinie realizate de către noi anii trecuți pe Facebook, așadar vom respecta pe cât posibil dorința celor care și-au exprimat-o în chestionare. Procesul este unul complex și depinde în mare măsură de colaboratorii din teren și alte motive pe care nu le vom detalia aici, așadar acest plan de lucru poate suporta unele mici modificări.

Acestea fiind spuse, vă mulțumim din suflet pentru că ați fost alături de noi în 2018 și vă urăm “Cărări ușoare!”, pe poteci așa cum vi le doriți. La mulți ani 2019!

Comentarii

imaginea utilizatorului Hercule

Felicitari pentru anul 2018, a fost intr-adevar cel mai prolific an din activitate. Sper sa reusiti sa mentineti ritmul si in continuare.

Referitor la aplicatia MN, personal nu am avut probleme si o consider extrem de utila in teren. De accea nu vad oportuna schimbarea formatului intr-unul asemanator portalului/site-ului. (cred ca) inteleg motivatia dvs, dar pe teren este neaparata nevoie ca harta sa se vada deodata si in totalitate (de exemplu pentru a avea optiuni de retragere in caz de nevoie) si nu doar vizibil un singur traseu cum e actual pe site. In schimb diversele articole si trasee modificate/adaugate de diversi sunt absolut inutile in mijlocul naturii.

Rog considerati si aceasta opinie si pastrati aplicatia intr-un format util si usor de folosit pentru drumeti, asa cum portalul/site-ul din pacate nu mai este.

imaginea utilizatorului muntii nostri

Traseele adaugate de diversi nu sunt preluate de aplicatie, ci doar traseele noastre. Aplicatia in formatul vechi nu poate fi continuata deoarece formatul nu mai este acceptat de Android si de iOS, harta fiind practic un desen cu 3 factori de zoom. E necesara schimbarea si se va face cat de curand.