Touristik Label - 1213MN03: Rogojel-Cabana Vlădeasa

Legătura Rogojel - Cabana Vlădeasa
Traseul 3 Triunghi Roșu este traseul de legătură între satul Rogojel și Cabana Vlădeasa, accesibil și MTB sau schi de tură. Urcăm în primă fază pe șosea, apoi pe linia stâlpilor de electricitate, până la drumul forestier ce duce la Cabana Vlădeasa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,71km
Durată
0:30-2:00h
Urcare
470m
Coborâre
3m
Vârf
1381m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul începe la cooperativa din satul Rogojel şi urcă pe drumul asfaltat până în punctul în care drumul coteşte puternic spre stânga. Aici părăsim şoseaua spre dreapta şi ne continuăm urcarea de-a lungul văii. După 400 de metri intersectăm drumul forestier ce duce la Cabana Vlădeasa, dar poteca urmează traseul stâlpilor de electricitate. După acestă urcare întâlnim din nou drumul, iar de data aceasta îl urmăm până la cota 1400, la Cabana Vlădeasa.

Etape

sat Rogojel-Cabana Vlădeasa

Descriere

Traseul 3 TR face legătura între satul Rogojel și Cabana Vlădeasa, principala bază de acces spre Vf. Vlădeasa și Pietrele Albe. Este un traseu relativ ușor, într-o drumeție cu cca. 500 de m diferențe de nivel, în aprox. 1 -2 h. Iarna, este accesibil în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii, iar în Poiana Frânturilor, pe viscol există pericolul rătăcirii.

Pornim din satul Rogojel și urmăm valea cu drum asfaltat până în punctul în care drumul coteşte puternic spre stânga, apoi intrăm pe potecă pe traseul stâlpilor de electricitate. Ajungem la drumul forestier de acces spre Cabana Vlădeasa și urcăm până la cota 1400, în poiana Frânturi. Aici întâlnim marcajul de creastă BA (traseul 1) -care ocolește Vf. Vlădeasa și TA spre Gura Zărnii / Lacul Drăgan (traseul 4). 

Cabana Vlădeasa este principala bază de acces spre Vf. Vlădeasa, Pietrele Albe, rezervația speologică Peștera Vârfuraşu, V. Stanciului (cu Cascada de la Tău și celebra Vălul Miresei) ș.a. Pentru acestea trebuie să urmăm marcajele PR și PA, respectiv circuitul mic al Vlădesei (traseul 6) + circuitul mare al Vlădesei / circuitul Răchițele (traseul 7).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Rogojel-Cabana Vlădeasa in Cluj, Vlădeasa is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Alexun

Este un traseu usor. Se merge pe drum. Pana la cabana se poate merge si cu o masina dar una cu garda la sol mare sau 4X4 (depinde si de conditiile meteo).

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Septembrie 16, 2018
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră