Gânduri pentru Noul An. La mulți ani 2020!

Anul 2019 a fost un an de schimbări. Să fie un 2020 reușit, cu cât mai multe zile pe poteci!
 Muntii Nostri - harti tiparite

Salutare și bine v-am găsit în Noul An!

Anul 2019 a însemnat un an provocator și inovativ pentru noi. Ținem să vă mulțumim tuturor pentru sprijin, feedback, implicare și colaborări!

Pe parcursul anului ce s-a încheiat cu lansarea celei de-a 24-a hărți (un număr frumos de care suntem mândri), am reușit să scoatem de la tipar, alte 4 noi zone de interes montan: ➡️MN 20 Munţii Gutâiului - lansată în dec. 2018 și implementată în 2019 https://bit.ly/2TvmRYX

➡️MN 21 Munții Harghitei http://bit.ly/30Yvb3A

➡️MN 22 Munții Șureanu http://bit.ly/2WfPcnm

➡️MN 23 Munții Cindrel https://bit.ly/2YyocAz

➡️MN 24 Munții Măcin https://bit.ly/2qvJvma

La acestea s-a adăugat și ediția recompletată MN 08 Munții Maramureșului ediția a 2-a https://bit.ly/2pMYOU0

Ne-am dedicat timp și resurse considerabile pentru configurarea și adaptarea noului site lansat în 2018 la nevoile noului mileniu. Unele le-am atins, unele încă sunt în stadiul de implementare. S-au primit multe sugestii, s-au raportat erori și ținem să vă mulțumim pentru implicare. Trăgând linie, a fost un an provocator de ambele părți.

Noul look site Munții Noștri secțiunea Trasee

Noul look se regăsește și în noua aplicație lansată la mijlocul lui 2019, aplicație care funcționează acum pe toate dispozitivele cu Android și iOS. Această trecere s-a făcut datorită problemelor vechii aplicații pe Android (versiunea 1.4.2).

Noua aplicație Munții Noștri

Ca orice schimbare, noua aplicație a venit cu provocări de ambele părți. Am primit multe sugestii, dar și un val neobișnuit de nemulțumiri. Am încercat să fim cât mai obiectivi și ne-am continuat treaba, cu câteva prime rezultate:

-noua aplicație conține (deja) peste 900 de trasee montane de drumeție

-plus alte 200 de trasee turistice de cicloturism (MTB)

-detaliile regăsite pe hărți sunt bine reprezentate și navigarea se face cu atribute mai bine definite: altitudine, precizie, viteză de deplasare

-trebuie ținut cont că noul format nu permite reprezentarea tuturor detaliilor în același timp (intercalare), deoarece nivelul de zoom a fost mult îmbunătățit

 

Atenție: Aplicația nouă vine în completarea hărții fizice și oferă track-ul pentru navigare. Așadar:

-după ce s-a ales un anumit parcurs, dacă e compus din mai multe trasee marcate, acestea trebuie descărcate (fiecare în parte individual!) și încărcate în teren, la navigare (tot individual, în funcție de segmentul pe care vă aflați)

-precizia și localizarea în teren este dată de semnalul puternic sau slab al telefonului

Detalii mai exacte despre cum se folosește aplicația găsești pe https://bit.ly/35mPUz6

 

Așadar, 2020 înseamnă un nou an de tranziție, cu principalul obiectiv, dezvoltarea site-ului și aplicației Munții Noștri pe cât posibil, în acord cu nevoile noului mileniu.

Evident, vom continua să lucrăm la noi hărți de drumeție și sperăm ca până la sfârșitul anului să publicăm și alte noi ediții:

➡️MN25 Godeanu-Țarcu-Muntele Mic, MN26 Munții Buzăului, MN Vrancei, MN Lotru - Latoriţa, MN Anina - Semenic - Dognecei, MN Metaliferi

La acestea se adaugă și reeeditări cu completări și actualizări de marcaje și refugii noi:

➡️MN 05 Postavaru, Piatra Mare, Baiului ediția a 2-a

➡️MN 04 Munții Ciucaș ediția a 2-a

➡️MN 02 Piatra Craiului ediția a 3-a.

 Colecția de Hărți Tipărite Munții Noștri - ©️ Iulian Radu

*Vă reamintim că aceste ediții viitoare se bazează pe sondajele de opinie realizate de către noi anii trecuți pe Facebook, așadar vom respecta pe cât posibil dorința celor care au votat în sondaje. Procesul este unul complex și depinde în mare măsură de colaboratorii din teren și alte motive pe care nu le vom detalia aici, planul de lucru poate suporta unele mici modificări.

Vă mulțumim din suflet pentru că ați fost alături de noi în 2019 și vă urăm “Cărări ușoare!”, pe poteci așa cum vi le doriți. La mulți ani 2020!

 

Redactare și format: Manu Muntomanu

Comentarii

imaginea utilizatorului Hercule

Mult succes si putere de munca in noul an!

La multi ani, la multe harti!