Touristik Label - 415MN27: Lunca Bradului (DN15)-Şaua Negoiu

Legătura Lunca Bradului - Şaua Negoiu (între Negoiul Unguresc și Reţiţiş)
Traseul 27 Cruce Albastră este unul din traseele principale de acces în creasta Călimanilor dinspre Valea Mureşului, ruta de acces cea mai rapidă spre vârfurile Pietrosu şi Reţiţiş. Pornim din localitatea Lunca Bradului și urmăm drumul forestier bine întreţinut Valea Ilvei până la Gura Tihului. Cu o mașină de teren se poate ajunge chiar până la Gura Negoiu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
23,00km
Durată
8:00-9:00h
Urcare
1317m
Coborâre
211m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu principal de acces în creasta Călimanilor, şi din cauza faptului că o mare parte din el se poate parcurge cu maşina, iar o parte şi mai mare, adică aprox. 17 km din totalul de 24 km se pot parcurge cu maşină de teren, mai exact până la Gura Negoiu. Plecarea este de pe DN 15, din lo...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Lunca Bradului (DN15)-Valea Ilva-Gura Negoiu-Valea Negoiul-Şaua Negoiu

Descriere

Traseul CA este un traseu de vale ce poate fi parcurs în aprox 3 h (Șaua Negoiu) spre zona înaltă a Călimanilor (vârfurile Pietrosu şi Reţiţiş), pornind din localitatea Lunca Bradului și urmând Valea Ilvei cu o...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lunca Bradului (DN15)-Şaua Negoiu în Suceava, Mureş, Călimani este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Fosnet

Am profitat de zilele frumoase ale lunii octombrie si am planificat o drumetie pe varful Pietrosul, traseul prin Lunca Bradului, valea Ilvei, saua Negoiu.

 

Am constatat ca s-a montat  recent (de aproximativ 3 saptamani) o bariera noua pe drumul forestier Ilva ( la intersectia cu traseul ce duce inspre varful Tihu). Fiindca barierea era inchisa, am lasat masinile in acel punct si am continuat traseul pe jos (aproximativ 4.5-5 km pana la cabana forestiera unde in mod normal se lasau masinile).

 

O tura frumoasa, dificila prin prisma distantei parcurse, dar fara dificultati "tehnice".

 

Ca un amanunt ce nu apare pe harta, in poiana de langa Saua Negoiu a fost montat anul acesta un refugiu montan. 

 

P.S: deci a fost o vara foarte secetoasa izvorul de langa Saua Negoiu (bine marcat pe traseu)  ne-a astamparat setea cu o apa rece 

imaginea utilizatorului iepu09

Momentan se poate ajunge cu masina pana la km 17, asa cum e trecut in ghid. Bariera de la confluenta cu drumul spre varful Tihu este momentan offline (a fost probabil bruscata serios), deci se pot salva lejer 10 km dus intors, traseul catre Pietrosul devening fezabil intr-o zi. 

Pe creasta apare inca intre Pietrosul si Negoiul Unguresc indicatorul cu triunghi albastru care ar trebui sa coboare fix la locul in care se lasa masinile. Este orientat prost in orice caz, iar poteca respectiva nu am gasit-o in teren, pe unele harti apare desenata, dar in teren e imposibil de identificat. Ar fi fost mai interesant un circuit, insa datorita problemelor de orientare am coborat pe acelasi traseu.

Comentariul dumneavoastră